2017. 08. 18. Ilona

A paradicsom meglepő előnyei

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Nincs is jobb egy szép piros paradicsomnál: kenyéren, salátában, levesként, koktélba – mindenhogyan hibátlan. Ráadásul igazi egészségbomba is.
2016. 02. 18. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Van az embernek néha olyan érzése, hogy egy szép piros paradicsomot, amin csak úgy feszül vékony bőre, egyszerűen megenne, mint egy almát, nagyokat harapva bele, magos paradicsomlével az arcán.

A világszerte népszerű zöldség nemcsak sokoldalúan felhasználható és nagyon finom, de szerencsére rendkívül egészséges is. Kezdjük ott, hogy a paradicsomban rengeteg a kálium, ami elengedhetetlen az érfalak karbantartásánál. A paradicsomfogyasztás tehát jót tesz a keringésnek, továbbá csökkenti a koleszterint, amiért szívünk is hálás lehet.

A paradicsom meglepő előnyei

Vitaminokban és antioxidánsokban sem szenved hiányt – rengeteg A- és C-vitamin található benne, amiktől jobb lesz a közérzetünk, de a hajunk is fényesebb és a bőrünk is ragyogóbb lehet tőle. 

Végül pedig, ahogyan egy jó barátom szokta mondani „a paradicsom a dohányos legjobb barátja”. És ez így is van. Talán kevesen tudják, de a paradicsom segíthet regenerálni a dohányzás által károsított sejteket – persze nyilvánvalóan egyszerűbb, ha az ember eleve nem károsítja magát dohányfüsttel. Mindenesetre ha már így van, ne hagyjuk ki a paradicsomot étrendünkből. 

Forrás: LifeHack


A Viranti aciklovir hatóanyag-tartalmú gyógyszeres rúd. Vény nélkül megvásárolható a patikákban.


A kockázatokról és a mellékhatásokról

olvassa el a betegtájékoztatót,

vagy kérdezze meg

a kezelőorvosát,

gyógyszerészét!
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus