Egészség

3 jel, hogy D-vitamin-hiányod van

A D-vitamin elengedhetetlen szervezetünk számára, de honnan tudjuk, ha nincsen elég belőle szervezetünkben?

1. Fokozott izzadás

Ha a homlokod akkor is gyönyözik, ha nem végzel éppen semmilyen fokozott fizikai aktivitást, könnyen lehet, hogy D-vitamin-hiány áll a háttérben. Ha a testhőmérsékletünk is magasabb az átlagosnál, mindenképpen teszteltessük a vitamin szintjét.

2. Gyengeség

Feltűnően gyengének érzed magad, az érzés pedig teljesen váratlanul tör rád? Ha fáradékonynak érzed magad és izomgyengeséget is tapasztalsz, könnyen lehet, hogy némi D-vitaminra lenne csak szükséged – aggodalomra egyébként semmi ok, már néhány hónapos kúra után is energikusabbnak érezhetjük magunkat.

3 jel, hogy D-vitamin hiányod van

3. Hangulatingadozások

A depresszió kialakulásának egyik okaként a D-vitamin hiányát szokták megnevezni, nem véletlen hát, ha ingerültebbek, változékony kedvűek vagyunk a megfelelő vitaminszint nélkül. Az okok nem tisztázottak, de ez a vitamin állítólag az agyunknak azt a részét stimulálja, ahol a kedélyt befolyásoló hormonok termelődnek, így érdemes táplálékkiegészítőként D-vitaminhoz nyúlni, vagy csak tenni egy kiadós sétát a napsütéses időben.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top