Egészség

A szívproblémák 5 rejtett jele

Fokozott izzadás, feldagadt lábak és kábaság – ezek is utalhatnak szívproblémákra.

1. Memóriavesztés

Talán fel se tűnik, hogy lassabb az agyunk, és nehezebben jutnak eszünkbe dolgok, de ismerőseink biztosan hamarabb felfigyelnek rá. A szívproblémák lassíthatják az agyba áramló vért, így pedig pusztulásnak indulhatnak az agysejtek.

2. Indokolatlan izzadás

Szintén jel lehet, ha olyan helyzetekben is izzadunk – mondjuk, nyugalmi állapotban, egy székben ülve –, mikor nem lenne indokolt. A szívproblémák a szimpatikus idegrendszer túlműködéséhez vezethetnek, ez okozhatja a váratlan izzadást.

A szívproblémák 5 rejtett jele

3. Feldagadt lábak

Szorító cipő, láthatóan duzzadt lábfejek, amit esetleg hirtelen súlygyarapodás is kísér? Ha a szív nem pumpál megfelelően a láb bevizesedhet és feldagadhat, így ez is fontos figyelmeztető jel lehet.

4. Erekciós problémák

Férfiak esetében szintén gondokat jelezhet, ha problémái vannak az erekcióval. Ez szintén a vérkeringés miatt állhat fenn, és már igen korán előre jelezheti az esetleg szívproblémákat.

5. Nehezebb mozgás

Szintén árulkodó lehet, ha hirtelen rosszabbul bírja valaki a mozgást, sportolást. Ha a szív megbetegszik, kevésbé hatékonyan pumpálja az oxigéndús vért az izmokba, ezért a fizikai aktivitás nehézkesebbé válhat.

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top