Egészség

3 étel, ami árthat az ízületeknek

Az, hogy mit eszünk, még az ízületeinkre is hatással lehet. Itt van például három étel, ami kimondottan árthat az ízületeknek.

1. Paradicsom

A paradicsom sok szempontból lehet egészséges, de sajnos nem az ízületeknek. Egy kutatásban több mint 2000 embert vizsgáltak, akik közül 20 százalék számolt be ízületi fájdalmakról a paradicsomfogyasztás hatására. Az összefüggést abban látják, hogy a paradicsom megemelheti a húgysav szintjét a szervezetben.

2. Kukorica, napraforgó, szójabab

Az omega-3-ról már sokat hallottunk, de mi van az omega-6-tal? Ha túl sokat fogyasztunk ebből, azt bizony az ízületek bánhatják, omega-6 pedig bőven található a kukoricában, a napraforgóban, a szójababban és a növényi olajokban.

3 étel, ami árthat az izületeknek

3. Cukros üdítők

A cukros üdítőktől nem csak a kilók szaladhatnak fel ránk… Kutatások megállapították, hogy azok a nők, akik üdítőitalokat fogyasztanak (még akár cukormenteseket is), 63 százalékkal nagyobb eséllyel szenvednek artritiszben, azaz ízületi gyulladásban, mint az ilyen italoktól tartózkodó társaik.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top