Egészség

Hülyeségek, amiket a baktériumok ellen teszünk

Néha már egészen rögeszmésen próbálunk törekedni a megfelelő higiéniára, pedig megesik, hogy tökéletesen értelmetlen, amit csinálunk. Összeszedtünk néhány baktériuműző ostobaságot.

1. Visszatartani a levegőt, ha valaki tüsszent

Felesleges fáradni a levegő visszatartásával, ha valaki tüsszent vagy köhög körülöttünk. Ha csak nincsenek szuperhősi reflexeink, azok a baktériumok már rég eljuthattak bárhová a testünkben.

2. Lábbal rúgdosni a WC lehúzóját

Végül is mire való a kézmosás, nem igaz? Ha a mosdó használata után megfelelően megtisztítjuk a kezünket, felesleges zsonglőrködni a lehúzó lábbal való beindításával.

3. A kézfejet használni dolgokra

Persze technikailag kevesebb bőrfelületet teszünk ki baktériumtámadásnak, ha a kézfejjel próbálunk bénázni ügyeskedni, de valóban megéri a dolog? A válsz sajnos nem, állítólag olyan kicsi a különbség, hogy teljesen felesleges ezzel bajlódni.

Hülyeségek, amiket a baktériumok ellen teszünk

4. Kézfertőtlenítő

A kézfertőtlenítőt orvosoknak és más egészségügyi dolgozóknak találták fel, és nekik persze rendkívül hasznos is. De máskülönben felesleges ilyen erős fertőtlenítőt használnunk, ez ugyanis a hasznos baktériumokat is megölheti a kéz felületén. Egyébként meg a koszos kézen sokkal kevésbé hatékony, mint a szappan.

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top