Hülyeségek, amiket a baktériumok ellen teszünk

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Néha már egészen rögeszmésen próbálunk törekedni a megfelelő higiéniára, pedig megesik, hogy tökéletesen értelmetlen, amit csinálunk. Összeszedtünk néhány baktériuműző ostobaságot.
2016. 02. 16. |

Kövess minket!

f Ajánlom

1. Visszatartani a levegőt, ha valaki tüsszent

Felesleges fáradni a levegő visszatartásával, ha valaki tüsszent vagy köhög körülöttünk. Ha csak nincsenek szuperhősi reflexeink, azok a baktériumok már rég eljuthattak bárhová a testünkben.

2. Lábbal rúgdosni a WC lehúzóját

Végül is mire való a kézmosás, nem igaz? Ha a mosdó használata után megfelelően megtisztítjuk a kezünket, felesleges zsonglőrködni a lehúzó lábbal való beindításával.

3. A kézfejet használni dolgokra

Persze technikailag kevesebb bőrfelületet teszünk ki baktériumtámadásnak, ha a kézfejjel próbálunk bénázni ügyeskedni, de valóban megéri a dolog? A válsz sajnos nem, állítólag olyan kicsi a különbség, hogy teljesen felesleges ezzel bajlódni.

Hülyeségek, amiket a baktériumok ellen teszünk

4. Kézfertőtlenítő

A kézfertőtlenítőt orvosoknak és más egészségügyi dolgozóknak találták fel, és nekik persze rendkívül hasznos is. De máskülönben felesleges ilyen erős fertőtlenítőt használnunk, ez ugyanis a hasznos baktériumokat is megölheti a kéz felületén. Egyébként meg a koszos kézen sokkal kevésbé hatékony, mint a szappan.

Forrás: Care2


A Viranti aciklovir hatóanyag-tartalmú gyógyszeres rúd. Vény nélkül megvásárolható a patikákban.


A kockázatokról és a mellékhatásokról

olvassa el a betegtájékoztatót,

vagy kérdezze meg

a kezelőorvosát,

gyógyszerészét!
Címkék: higiénia baktérium
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus