Egészség

Miért jó a köhögés?

Tudtad, hogy a téli hónapokban a szervezetünknek sokkal több kihívással kell szembenéznie? Az immunrendszerünk a fokozott igénybevétel miatt legyengül, és nehezebben áll ellen a megbetegedéseket okozó baktériumoknak. Ebben az időszakban gyakrabban fordulnak elő köhögéssel járó megbetegedések is.

A köhögés önmagában nem betegség!

A köhögés kísérő tünet, ami abban segíti szervezetünket, hogy megszabaduljon a légzőrendszert megbetegítő kórokozóktól és az azok hatására képződő váladéktól. Ez néha kellemetlenséggel jár, mégis fontos tudni, hogy szervezeted védekező rendszere a köhögéssel azon dolgozik, hogy mielőbb visszanyerd az egészségedet.
Tudtad, hogy a köhögésnek több fajtája van?

Miért jó a köhögés?

Száraz köhögés
A száraz köhögés nem termel váladékot, kiváltó oka lehet gyulladás, a nyálkahártya szárazsága vagy allergia is. Veled is előfordult már, hogy takarításkor sok port lélegeztél be? Ilyen esetben automatikus reflexként jön a köhögés, ami gyakran azonnal megkönnyebbülést hoz, mert a nagy sebességgel kifelé áramló levegővel együtt a légutaidból távoznak a nem kívánatos porszemcsék is. A száraz köhögés nagyon zavaró tud lenni, főként ha éjszaka jelentkezik, és ezért nem tudsz  aludni.  Ha a váladék nélküli, száraz köhögés az éjszakai pihenésben is gátol, érdemes köhögéscsillapítóval enyhíteni a tüneteket.

Miért jó a köhögés?

Hurutos köhögés
Ha a köhögést köpet, váladék is kíséri, akkor hurutos, más néven nedves vagy produktív köhögésről beszélünk. Szervezetünkben a váladékképződés oka többnyire valamilyen légzőrendszeri gyulladás. Ilyenkor a hurutos köhögés a nyák távozását segíti, tehát végeredményben a hurutos köhögés a barátunk, és érdemes köptetőszerrel segíteni a váladék feloldását és megfelelő kiürülését. A gyógynövény-alapú készítmények évszázadok óta ismertek és használtak a népi gyógyászatban. Napjainkban a gyógyszeripar is újra felfedezi és hasznosítja a növények jótékony hatóanyagait. Hurutos köhögésre mi a borostyánlevél-kivonatot tartalmazó Prospan* vény nélkül kapható köptetőszert javasoljuk, mert oldja a nyákot, segíti annak kiürülését, ezzel is segít, hogy minél előbb meggyógyulj. A Prospan szirup* alkohol- és cukormentes, kétéves kortól adható, így az egész család számára segítséget jelenthet a hurutos köhögés kezelésében.

 

Miért jó a köhögés?

 

 

* Vény nélkül kapható gyógyszer.
A kockázatokról és mellékhatásokról
kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

   

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top