Egészség

Ezt a négy dolgot ne hagyd ki este, ha gyönyörű bőrre vágysz

Esténként a legkézenfekvőbbnek egy gyors arcmosás tűnik, aztán bedőlni az ágyba és kihasználni az alvásra maradt keserves néhány órát. Pedig érdemes egy kis energiát fektetni az esti szépségrutinba, ha ragyogó bőrt szeretnénk.

Azt már megtanulhattuk, hogy a sokáig ruganyos, üde bőr egyik záloga az esti alapos sminkeltávolítás. Ebből is látszik, hogy nagyon nem mindegy, milyen állapotban érinti arcbőrünk a párnát éjszakánként, fontos, hogy ne aludjunk sminkben, és csak alaposan megtisztított arcbőrrel feküdjünk le. Következzen négy lépés, ami mindenkinek belefér esténként, és garantáltan ragyogó bőrt eredményez.

Ezt a négy dolgot ne hagyd ki este, ha gyönyörű bőrre vágysz

1. Első a fogmosás

Valószínűleg sokan ezt hagynák utoljára, de ők nem is tévedhetnének nagyobbat. Valljuk be, senki sem tud fogat mosni anélkül, hogy ne lenne csupa fogkrém az arca, így azonban fújhatjuk a korábban felkent drága krémeket.  Érdemes tehát ezzel kezdeni.

2. Tisztítsd meg

Utána jön a legfontosabb rész, az arc alapos megmosása, hiszen így megszabadulhatunk az egész napos szennyeződésektől, amik a pórusokban lerakódtak. Ne mossuk durván, dörzsölve, helyette használjuk ujjvégeinket vagy egy nagyon puha törölközőt. Ha fiatalos bőrre vágyunk, használjunk valamilyen enyhe hámlasztó, bőrmegújító (például tejsavas) terméket.

3. Krémek kavalkádja

Miután a bőröd már tiszta, ideje felkenni kedvenc öregedésgátló arckrémedet. Bizonyosodj meg róla, hogy arcod már száraz, és csak utána ápold, óvatos mozdulatokkal. Ne feledkezz meg a szemránckrémről sem – ha pedig maradna egy kevés az ujjaidon, kend bátran az ajkaidra!

4. Hidratálj

Utolsó lépésként a bőr megfelelő hidratálásáról kell gondoskodnunk. A hidratáló krémek segítségével a bőrsejtek éjszaka megújulhatnak: keressünk jó minőségű, antioxidánsokban gazdag éjszakai ápolót, ami nyugtatja és táplálja a bőrt.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top