Egészség

Így óvd meg a szemedet a monitor előtt!

Sokan egy teljes napot a monitort bámulva töltünk el, ami pedig nincs túl jó hatással szemeinkre és látásunkra. Így óvhatjuk szemünk épségét!

1. Tartsd a távolságot!

Ha valamit túl kicsinek látunk a képernyőn, hajlamosak vagyunk közelebb hajolni, ahelyett hogy mondjuk a betűméretet nagyítanánk. Az is fontos, hogy milyen pozícióba állítjuk a monitort: ne legyen alacsonyabban vagy magasabban a kelleténél, így ugyanis nyakunkat fogjuk megterhelni.

2. Figyelj a világításra!

Az sem jó, ha egy sötét helységben a monitor jelenti az egyetlen fényforrást, de az sem, ha a fényárban tükröződő képernyőt kell bámulnunk.  Próbáljunk olyan fényviszonyokat teremteni, amiben épp elég kontraszt van ahhoz, hogy a képernyőt kényelmesen láthassuk.

Így óvd meg a szemedet egy monitor előtt töltött napon

3. Használj szemcseppet!

A száraz égő szemeken rengeteget segíthetünk egy kis műkönnyel. Figyeljünk rá, hogy ezt mindig magunknál tartsuk, és ha lehet, olyat válasszunk, ami természetes és tartósítószermentes, és nem csak az erek látszólagos összehúzásával orvosolja a pirosságot.

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top