Egészség

Többé nem kell ügyeletes patika után futkosnod

Kereshető gyógyszertár-adatbázist tett közzé az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a honlapján, a hétfőtől elérhető oldalon az éppen ügyeletes gyógyszertárak is listázhatók.

A www.ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso címen elérhető adatbázis az engedélyezett gyógyszerforgalmazók valamennyi publikus adatát tartalmazza.

A gyógyszertárak és a gyógyszerforgalmazásra jogosult üzletek kereshetők név, típus – például közforgalmú, intézeti, internetes vagy gyógyszertáron kívüli gyógyszerforgalmazók –, település és kulcsszó szerint. Az adott települést és dátumot kiválasztva listázódnak az ügyeletes, készenléti patikák adatai is.

Az információk köre még bővül, a patikák nyitvatartási idejét folyamatosan rögzítik a tiszti gyógyszerészek a rendszerben – tették hozzá. A találati listákból egy gombnyomással táblázat is készíthető, így egyszerre is megtekinthető minden fontos részlet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top