Rex, az óbudai gyermekorvosi rendelő csodakutyája

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Van egy orvosi rendelő Óbudán, ahova szívesen járnak a gyerekek. Még akkor is, ha oltás vagy más kellemetlen élmény vár rájuk, könnyen megnyugszanak, amikor odaérnek. Ez dr. Varga Károly gyermekorvos négylábú segítőjének, Rexnek köszönhető.
2016. 02. 09. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A fajtatiszta német juhász második otthonaként jár-kel a rendelőben, a várakozó kis betegek legnagyobb örömére. A kicsik szívesen simogatják, dögönyözik a kutyát, s miközben játszanak vele, a doktor könnyen meg is vizsgálja őket.

Nem mindenki nézte azonban jó szemmel a kutya rendelői ténykedését: néhány héttel ezelőtt egy szülő feljelentette Varga doktort az ÁNTSZ-nél Rex miatt. A vizsgálat a napokban zárult le. A hatóság kimondta, hogy a kutya nem jelent semmiféle veszélyt a rendelőben tartózkodókra. Rex ráadásul megkapta a lelki segítő kutya bizonyítványt is, így most már hivatalosan teljes jogú tagja a rendelő személyzetének.

Szeretném megköszönni a kedves feljelentőnek!Most már fel merem tenni a képet,amint Rex a váróban fekszik.Lelki támogató...

Posted by Karoly Varga on Tuesday, 26 January 2016

Az RTL Klubnak nyilatkozó pszichológus szerint a terápiás és mentális segítő kutyák már a puszta jelenlétükkel is segítik a páciens lelki egyensúlyának helyreállítását. Látni kell, hogy az állatot nem érdekli, hogy az ember mentálisan sérült, szép vagy csúnya, beteg vagy egészséges-e. Magyarul nem köti feltételhez a szeretetét, és ezzel az ember a feltétel  nélküli elfogadást, a kölcsönös törődés élményét élheti át.

Olvass még terápiás kutyákról az NLCafén!

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus