Egészség

Ezeket a házi gyógymódokat próbáld ki, ha hányingered van

Mutatunk néhány egyszerű házi praktikát a kellemetlen hányinger megszüntetésére.

1. Gyömbér

Egy orvosi kutatócentrum tanulmánya szerint a gyömbér 40 százalékkal csökkentette a hányingert a kemoterápián átesett betegek esetében. De a gyömbér ugyanúgy jól jöhet a reggeli rosszulléteknél is. Készítsünk belőle teát, de az egyszerűség hívei koncentrált kapszula formájában is bevihetik.

Ezeket a házi gyógymódokat próbáld ki, ha hányingered van

2. Akupresszúra

Ha valaki hisz az ilyesmiben, érdemes kipróbálnia, ugyanis állítólag van egy akupresszúrás pont, ami kimondottan hányinger ellen hatásos. Ez a pont (Nei Kuan) a csukló belső oldalán található, legkönnyebben úgy lokalizálhatjuk, ha középső három ujjunkat a csuklóra helyezzük úgy, hogy a harmadik ujj épp a csukló tövéhez illeszkedjen. Az akupresszúrás pont a belülre eső harmadik ujjnál lesz, éppen középen. 

3. Édeskömény

Egyre többet használjuk a konyhában, de még egészségünknek is jót tehet. Az édesköményt elsősorban emésztési panaszokra ajánlják, de hányinger ellen is kiváló gyógyír lehet. A magokat elfogyaszthatjuk önmagukban, de készíthetünk belőle teát, vagy – a gyömbérhez hasonlóan – vásárolhatunk belőle kapszulát is.

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top