Egészség

6 intő jel, hogy túl nagy rajtad a nyomás

A szűnni nem akaró, nagyfokú stressz komoly pszichés és testi következményekkel jár. Ismerd fel időben a jeleit!

Folyton kimerültnek érzed magad. Ha alig tudod magad reggelente kivonszolni az ágyból, noha végigaludtad az éjszakát, az egyértelműen a szervezet vészkiáltása. Azt jelzi, hogy az alvás már kevés ahhoz, hogy a tested visszanyerje az erőt, amit felhasznált.

Nem tudsz aludni. Ironikus módon az is lehet az agyonhajszoltság következménye, hogy képtelen vagy elaludni, noha nagyon fáradtnak érzed magad. Ez abból fakad, hogy az agy folyton a problémákon, feladatokon pörög. És mivel nem tudsz aludni, másnap még kimerültebb leszel, és kész is az ördögi kör.

A túlhajszoltság megbosszulja magát
A túlhajszoltság megbosszulja magát

Folyton beteg vagy. Az állandó stressz az immunrendszert is kikészíti, a kutatások szerint ilyen helyzetekben 30 százalékkal zuhan a hatékonysága.

Szórakozott leszel. Mivel folyvást a rengeteg teendőd és feladatod jár az eszedben, a mindennapi dolgok során nem figyelsz eléggé. Soha nem találod a kulcsod, elfelejtesz elintézni dolgokat stb.

Elveszíted a szexuális érdeklődésed. A szex bizonyos szempontból luxus, ezért ezt is “leépíti” a szervezet. De ez persze frusztrálóan hat az emberre, és csak a gondjait fokozza.

Hiperérzékennyé válsz, dramatizálsz. Minden apróság miatt kétségbe esel? Elsírod magad, mert véletlenül felborítottad a kávéscsészét? Nekirontasz valakinek, csak mert megkért, csukd be az ajtót magad után? A stressz miatt felgyűlt feszültségek jönnek ki belőled ilyenkor, illetve már ahhoz is fáradt vagy, hogy legalább megpróbálj uralkodni magadon.

Forrás: awesometips.pw

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top