Egészség

Ez történik, ha elkezdesz kungfuzni

A kungfu évtizedek óta népszerű mozgásforma nyugaton is, bár főleg a gyerekek rajonganak érte. Érdemes azonban elkezdeni felnőttként is, mert rengeteg a jótékony hatása.

Energikusabbá és fókuszáltabbá válsz. A többi keleti harcművészeti irányzathoz hasonlóan a kungfu is nagyfokú állóképességet, izomerőt és robbanékonyságot igényel. E képességek fejlesztésével idővel a tested energiahatékonysága megnő. Az egyes mozdulatok tökélyre fejlesztése pedig azt kívánja meg, hogy hosszú ideig és rengetegszer kell őket ismételgetni, ami türelemre szoktat és fokozza a koncentrálóképességet.

Felnőttként is érdemes elkezdeni kung-fuzni
Felnőttként is érdemes elkezdeni kungfuzni

Javul az egyensúlyérzéked, és lágyabbá válik a mozgásod. Ennek jó hasznát veheted olyankor, amikor például hirtelen fékez a busz, amin utazol, vagy megbillen alattad a létra. Aki rendszeresen kungfuzik, jó eséllyel meg fogja tudni őrizni az egyensúlyát egy ilyen váratlan helyzetben is.

Magabiztosabb leszel. A mindennapi életben számtalan helyzetben fogod hasznát venni a kungfunak, ami növelni fogja a magabiztosságod. Ügyesebben fogsz vezetni, nem félsz az eleséstől, se attól, hogy megüss valakit, aki esetleg megtámad. Még a tánctudásod is fejlődni fog.

Képes leszel megvédeni magad. Aki soha nem kényszerült verekedni, és nincs tapasztalata benne, jóval kisebb eséllyel tud szembeszállni egy támadóval, és nem csupán a technikai tudás hiánya miatt. A kungfu eleve felkészít azokra a helyzetekre, amikor küzdeni kell, és ez nagy mentális segítséget jelent. Na meg persze arra is megtanítanak, hogyan csapj oda eredményesen.

Forrás: awesometips.pw

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top