Egészség

Gyönyörű haj és ragyogó bőr a kávé erejével

Azt ugye nem is kell elkezdenünk magyarázni, hogy miért olyan jó a kávé, de tudtad, hogy még a hajad és bőröd is hálás lehet érte?

A kávét szeretjük, amiért szeretjük – mert csodálatos, és mert minden egyes nap reggel 7 óra magasságában az életünket köszönhetjük neki. De a kávé kozmetikai célokra is kiválóan alkalmazható, és talán nem is tudtad, de a hajad és a bőröd is sokkal szebb lehet tőle.

1. Testradír

A kávészemes testradír nemcsak eltávolítja az elhalt hámsejteket, de a koffein a zsíros bőr faggyútermelését is kordában tartja. Elég összekevernünk egy néhány őrölt kávészemet némi cukorral és egy kis kókuszolajjal, és máris kész a hatékony és természetes testradír.

2. Természetes hajtömegnövelő

A kávé a hajunknak is igazi csodaszer lehet: dúsabbá és ragyogóbbá teheti tincseinket. Ha heti egyszer a balzsamunkba némi őrölt kávét is keverünk, akkor hamarosan már láthatjuk is az eredményt, azaz hogy a hajtövek megemelkednek és a hajnövekedés is felgyorsul.

Gyönyörű haj és ragyogó bőr a kávé erejével

3. Napozás utáni gyógyír

A kávé gyulladáscsökkentő hatása remekül jöhet napozás után. Az antioxidánsok nyugtatják a bőrt, de állítólag a kávé még a bőrrák egyes fajtái ellen is védelmet nyújthat. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy összekeverünk egy kis lefőzött kávét némi hideg vízzel, majd a folyadékba beáztatott kendővel kezeljük a napégette bőrfelületeket.

Forrás: Health

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top