Egészség

4 gyulladáscsökkentő hatású fűszer

Tudtad, hogy még a fűszerek között is van olyan, ami áldásos gyulladáscsökkentő hatással bír? Eláruljuk, melyek ezek.

1. Kurkuma

Az erős sárga színért és karakteres ízért felelős kurkumát a kínai gyógyászat már régóta használja természetes gyulladáscsökkentőként. Ezen hatása mellett állítólag nagyon jót tesz az emésztésnek, sőt úgy tartják, hogy még a rákot is megelőzheti.

2. Csili

Az égő érzés, amit csilis ételek fogyasztásakor érzünk, egy bizonyos hatóanyag, a kapszaicin miatt alakul ki. Ez pedig régóta köztudottan gyulladáscsökkentő hatású – ezért is alkalmazzák például fájdalomcsillapító kenőcsök alapanyagaként.

4 gyulladáscsökkentő hatású fűszer

3. Fekete bors

A só után talán a második leggyakrabban használt fűszerünk. A fekete borsból kivont piperin kiválóan gyorsítja az anyagcserét, ezért a zsírégetésben is nagy segítségünkre lehet, de állítólag a gyulladásokat is kiválóan orvosolhatja.

4. Rozmaring

A rozmaring is olyan fűszer, ami minden közepesen felszerelt háziasszony konyhájában megtalálható. Egy kísérlet bizonysága szerint a rozmaring az egyik leghatékonyabb gyulladáscsökkentő fűszer, ráadásul már kis mennyiségben fogyasztva is igen hatásos lehet.

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top