Egészség

A gránátalma 4 szuperegészséges hatása

Te is imádod a gránátalmamagok gyönyörű színét, és édeskés-savanyú ízét? Van egy jó hírünk, ugyanis a gránátalma nemcsak szép, hanem nagyon egészséges is!

A gránátalma kis piros magjai minden ételt feldobnak, keverheted őket a salátádhoz, a müzlidhez, de sütikhez, és természetesen önmagában is szuper. A jó hír, hogy emellett számos jótékony hatása van az egészségre is. Lássuk, melyek ezek!

1. Egészséges szív- és érrendszert biztosít

A gránátalma magas antioxidáns-tartalmának köszönhetően csökkenti az érelmeszesedés veszélyét, és megvédi az artériák falát a káros lerakódásoktól. Kedvezően hat a vér sűrűségére, és az egész keringést javítja. Sőt még a szívinfarktus kialakulásának veszélyét is csökkenti. 

2. Gyulladáscsökkentő hatású

Ez a szuper gyümölcs tél idején kifejezetten a hasznunkra válhat: megfázás vagy torokgyulladás esetén nemcsak gyorsítja a gyógyulás folyamatát, de vitaminokkal is ellátja a szervezetet. Ezen kívül minden más belső gyulladást enyhít, legyen az a belekben vagy a tüdőben.

3. Hatékony vírusölő

Lehetséges, hogy a gránátalma lesz a HIV vírus ellenszere? Egy New York-i kutatóközpont dolgozói szerint erre minden esély megvan. A kísérletükben a gránátalma levét találták a leghatékonyabbnak az 1-es típusú HIV vírus kiirtására.

4. A rák megelőzője

Számos tudományos kutatás állítja, hogy a gránátalmában olyan hatóanyagok találhatók, amik segíthetnek a rákos sejtek gyógyulásában. Így elképzelhető, hogy a mell- és a bőrrák megelőzésében egyre nagyobb szerepet kap majd a gránátalma, valamint a belőle készült készítmények.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top