Egészség

Ezek a teák segíthetnek az elalvásban

Ha éjszaka csak forgolódunk, de gyógyszerek helyett inkább valami természetes megoldást választanánk, jó ötlet lehet elalvás előtt meginni egy csésze gyógynövényes teát. Ezek segíthetnek az elalvásban.

1. Kamilla

A kamilla az a gyógynövény, amit a nagymama szinte mindenre ajánl. Készítsünk teát a kamilla virágzatából, és igyunk meg belőle egy csészével elalvás előtt – ez segít ellazulni, így az elalvás is sokkal könnyebben megy majd.

Ezek a teák segíthetnek az elalvásban

2. Citromfű

A citromfű a mentához hasonló tea, ami nyugtató hatásáról híres. A citromfűből készült tea oldja a szorongást és nyugtatja az idegeket, ezért békés és hosszú álmot biztosíthat, ha lefekvés előtt fél órával iszunk egy csészével.

3. Macskagyökér

A macskagyökér talán a legismertebb természetes nyugtató. Mivel a macskagyökér kiváló megoldás az inszomniára, gyakran használják altató helyett azok, akik inkább a természetes választások hívei. Általában tabletta formában ismerjük, de teaként is ajánlott a fogyasztása. 

4. Levendula

Igazán különleges, virágos tea. A levendulás párnácskákat már régóta szeretjük elhelyezni otthonunk különböző pontjain, de a kellemes illat mellett a nyugtató hatású levendula az elalvásban is sokat segíthet.

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top