Egészség

Ez a megdöbbentő tünet akár a szívinfarktus jele is lehet

A szívinfarktus sokakat érinthet, és van egy árulkodó tünet, ami a nőknél még idejében jelezheti a bajt.

Gyakran hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a szívinfarktus csak a túlsúlyos, középkorú férfiakat érinti, pedig ez egyáltalán nem igaz – 2014-ben például 50 ezer nő halt meg infarktusban.

De mik is az intő jelek, amikre oda kell figyelnünk? Általában úgy képzeljük, hogy a szívinfarktus hirtelen fellépő, szúró mellkasi fájdalommal jelentkezik, és ez többnyire így is van, de lehetnek más jelek is, amik figyelmeztetnek.

Ez a megdöbbentő tünet akár a szívinfarktus jele is lehet

A nők esetében egy szívinfarktus lehet például sokkal enyhébb, nem olyan fájdalmas és így nem olyan feltűnő. Nőknél a szívinfarktus a mellkasi fájdalom mellett gyakran jár az állkapocsban érzett fájdalommal, de ritkábban előfordulhat, hogy a hát felső részében vagy a karokban érzékelnek furcsa fájdalmat.

Mivel ilyen esetekben minden pillanat számít, érdemes minél előbb orvoshoz fordulni, ha erős, szúró mellkasi fájdalmat és amellett állkapocs- vagy hátfájást is érzékelünk.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top