Egészség

Természetes módszerek a magas vérnyomás csökkentésére

A magas vérnyomás súlyos betegségek előszobája lehet, épp ezért fontos odafigyelnünk rá, hogy kordában tartsuk. Itt van erre néhány természetes módszer!

1. Légzőgyakorlatok

Néhány mély levegő szinte minden helyzetben kisegíthet. A légzőgyakorlatok csökkentik a stresszhormonok szintjét. 5 perc reggel és este szuperül helyreállítja a vérnyomást.

2. Egy-két krumpli

A magas káliumtartalmú zöldségek és gyümölcsök szintén nagyon jót tehetnek a vérnyomásnak. Ilyen például a krumpli, de jó választás lehet a banán, a borsó, a babfélék és a mazsola is.

Természetes módszerek a magas vérnyomás csökkentésére

3. Óvatosan a sóval

Fontos, hogy óvatosan sózzuk ételeinket, ugyanis ez is a magas vérnyomás egyik oka lehet. És hogy mennyi a túl sok? Az ajánlott napi mennyiség mindössze egy teáskanál, próbáljuk ehhez tartani magunkat. Ha megszoktuk az intenzív, fűszeres ízeket, használjunk inkább különféle zöldfűszereket.

4. Édes megelőzés

Hál’ istennek, az étcsoki még a vérnyomásnak is jó! Mivel a magas kakaótartalmú (legalább 70%-os) étcsoki kimondottan jót tesz az erek rugalmasságának, nem nyúlhatunk mellé, ha naponta elfogyasztunk belőle néhány kockát!

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top