Egészség

Időben hozd formába a melled!

Ki ne szeretne szép kerek, feszes melleket? A rossz hír, hogy egy erősen megereszkedett mellen csak a felvarrás segíthet, de még ilyenkor sem válik hátrányunkra a mellizmok megerősítése, hiszen a mellek alátámasztását mindenkor ezek végzik.

Súlyzókkal a szép mellekért

Feküdjünk hanyatt, mindkét kezünkbe vegyünk 3-4 kilós súlyzókat. Egymás felé fordított tenyérrel nyújtsuk ki a kezeinket felfelé, eresszük le a súlyzókat a fülünk mellé, majd ismét egyenesítsük ki karjainkat. A két könyök mindvégig mutasson felfelé.

Ugyanebben a testhelyzetben most oldalra nyújtsuk ki a két karunkat, majd lassan zárjuk össze a mellkasunk felett. Így tárogassunk 10–15 alkalommal. A derekunkat mindvégig szorítsuk le.

Szárazon úszás

Feküdjünk hasra, két karunkat nyújtsuk ki magunk elé. A lábainkat és a karjainkat felváltva emelgessük, amíg bírjuk. Nemcsak a mellizmokat, de a hátat is hatékonyan edzi.

A szárazon úszás megerőltető, de igen hatékony gyakorlat
A szárazon úszás megerőltető, de igen hatékony gyakorlat

A hát megerősítése is fontos

Akinek nem elég erősek a hátizmai, az görnyedten fogja tartani magát, ami elősegíti a mellek megereszkedését. Az egyik legjobb gyakorlat a hát erősítésére, ha hasra fekszünk egy fitneszlabdán, a lábfejünkkel letámasztunk hátul, és két kezünket behajlítva a fülünk mellé téve emelgetjük minél magasabbra a fejünket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top