Egészség

Vajon megfelelő cipőt viselsz? Most kiderül!

Egy jó cipő – és a jó alatt most a kényelmeset értjük – egész tartásunkat befolyásolhatja, és nagy hatással lehet egészségünkre.

A jó cipő nemcsak azért jó, mert elképesztően jól mutat a lábunkon, és már hárman is megkérdezték, hogy hol vettük. Nagyon fontos a cipő kialakítása, hogy megfelelően tartsa lábunkat, hiszen ez egész tartásunkat befolyásolhatja.

Ha például már ezer éve ugyanezt a cipőméretet viseljük, nyugodtan kezdjünk el gyanakodni. Biztosan jó ez így? Hiszen a lábunk nőhet még, azért, mert gimiben 37-es volt minden tornacipőnk, nem biztos, hogy most is ugyanekkora méretbe kell belepréselnünk a lábunkat.

Vajon megfelelő cipőt viselsz? Most kiderül

Próbáljuk meg, hogy meg tudjuk-e mozgatni lábujjainkat a cipőnkben. Mert meg kéne. A lábujjak vége és a cipő orrának belső része között kell lennie némi szabad térnek, hogy ne sajogjanak azok az ujjak. Nap végére megdagadhat a lábunk, és ilyenkor hely szűkén lehetünk, szóval érdemesebb nap végén cipőt vásárolni – így a legrosszabb esetben is kényelmesen elfér benne lábfejünk.

Ha sok bőrkeményedés és vízhólyag borítja lábunkat, esetleg körmeink vége betöredezik, mindenképpen cseréljük le cipőnket. Ezek ugyanis azt jelentik, hogy a cipő valahol szorít, kényelmetlen és dörzsöli a lábat, ez pedig nemcsak a lábfej bőrén okozhat sérüléseket, de a csontoknak, ízületeknek és körmöknek sem tesz jót.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top