Egészség

Ilyen zöldségekkel erősítsünk télen

Télen sem szabad elfeledkeznünk a zöldségek fogyasztásáról – ezek a legjobb választások a hideg hónapok idejére.

1. Répa

A répában rengeteg az antioxidáns és az A-vitamin, ami elengedhetetlen például a szemek épségéhez és az egészséges immunrendszerhez. Jól beépíthetjük salátákba, levesekbe, de serpenyőben megpirítva, köretként is isteniek.

Ilyen zöldségekkel erősítsünk télen

2. Sütőtök

A sütőtök az őszi–téli hónapok nagy slágere: imádjuk egyszerűen megsütve, édesen és sósan, krémlevesnek és pürének. És jó hír, hogy ez a zöldség nemcsak nagyon finom, de szuperegészséges is. Sok benne a kálium, a béta-karotin és a répához hasonlóan az A-vitamin is.

3. Cékla

Azt már régóta tudjuk, hogy a cékla igazi csodaszer. Csökkenti a vérnyomást, fokozza energiaszintünket, segíti az agyműködést és állítólag még afrodiziákumnak sem utolsó!

Ilyen zöldségekkel erősítsünk télen

4. Édesburgonya

Az édesburgonya kiváló helyettesítője lehet a hagyományos krumplinak bármelyik fogásban. Édességük ellenére alacsonyabb a cukortartalmuk, mint a hagyományos burgonyának, ezért kevesebb inzulint termelnek. Ásványi anyagokban gazdag, és rendkívül finom, tápláló szénhidrátforrás.

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top