Egészség

4 rossz zuhanyozási szokás, ami nem tesz jót a bőrödnek

Ne rejtélyes okoknak tulajdonítsd a száraz bőrt, hanem gondold át a tusolási rituálédat!

Egy olyan napi rutin közben, mint a zuhanyozás, nem agyalunk túl sokat azon, mit hogyan csinálunk. Csak mosakszunk, ahogy megszoktuk, közben már a teendőinken gondolkozunk, vagy nyugodtan dudorászunk. Pedig érdemes végiggondolni a zuhanyozási szokásainkat, mert lehet, hogy azokban kell keresnünk bőrproblémáink okát.

1. Túl forró a víz

Száraz, viszketős bőr, esetleg ekcéma? Ezek hátterében a forró vizes zuhany állhat! Ha nem tudsz lemondani róla, akkor csak az első pár percben engedd magadra a forró vizet, utána állítsd kellemesen langyosra, és úgy folytasd a fürdést.

2. Túl sokat vagy túl erősen szappanozol

A túl sok szappanozás, vagy tusfürdőzés, leoldja a bőröd természetes olajosságát, így könnyen az kiszáradhat. Mindennapi radírozásra vagy dörzsölésre sincs szükséged – hacsak nem bányában dolgozol.

3. Nem tisztítod megfelelően a borotvád

Borotválkozáskor a penge összegyűjti a bőrön található baktériumokat, amik egy következő szőrtelenítés alkalmával könnyen okozhatnak gyulladásokat.

4. Nem figyelsz oda az edzőtermi zuhanyban

Itt arra a régi bölcsességre gondolunk, amit még az iskolai táborok vagy a kollégiumi költözés előtt tanított meg édesanyánk: nyilvános helyen mindig papucsban zuhanyozzunk! Erre felnőttkorban, az edzőtermi tusolókban is érdemes odafigyelni, ha el akarod kerülni a gombás fertőzéseket. Ha nem vittél magaddal papucsot, akármennyire is leizzadtál, hagyd ki a zuhanyt, és egy törölközővel itasd föl az izzadságot.

Forrás: The Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top