Egészség

3 tünet, amit komolyan kellene venned

Vannak olyan tünetek, amiket gyakran figyelmen kívül hagyunk, pedig komolyan kellene őket venni.

Mindannyiunkkal megesik, hogy néha itt-ott fáj, vagy fáradtak vagyunk, sőt általában találunk magyarázatot is a kellemetlen tünetekre. Keveset aludtunk, sok a stressz vagy meghúztuk magunkat.

De íme néhány tünet, amit nem kellene figyelmen kívül hagynod!

3 tünet, amit komolyan kellene venned

Nem normális vérzés vagy annak elmaradása
Ha összevissza jön meg a menstruáció, esetleg elmarad, akkor sem feltétlenül a menopauzára kell gondolni. Lehet ez akár endometriózis vagy méhnyakrák jele is. Érdemes minél előbb orvoshoz fordulni vele.

Megmagyarázhatatlan fogyás
Ha nem izzadsz sokat az edzőteremben, vagy nem tartasz komoly diétát, akkor igenis fel kell figyelni a tünetre. A megmagyarázhatatlan fogyás általában valamilyen rákos megbetegedés jele, gyakran a vastagbélráké, ami időben felfedezhető rendszeres kolonoszkópiás vizsgálattal.

Éjszakai vizelés
Ha éjszaka háromszor vagy annál többször kell kiszaladnod a mosdóba, akkor az jóindulatú méhmiómát is jelezhet, de lehet cukorbetegség jele is. Férfiaknál pedig prosztatamegnagyobbodás is okozhatja.

Olvass tovább tünetek témában!

MSN

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top