Egészség

Híres akart lenni Kínában egy rákbeteg amerikai kisfiú, mielőtt meghal

Sok ezer kínai internetező küldött fényképet a kínai nagy falról és más kínai nevezetességekről egy rákbeteg amerikai kisfiúnak, akinek az volt a vágya, hogy híressé váljon Kínában, mielőtt meghal.

A nyolcéves Dorian Murray egy gyermekek körében gyakori rákbetegségben, rabdomioszarkómában szenved már négyéves kora óta. Január elején a család úgy döntött, hogy felhagynak a kezeléssel, mivel a daganat átterjedt a gerincvelőre és az agyra is, és az orvosok gyógyíthatatlannak nyilvánították a kis pácienst.

Utolsó kívánság

A Rhode Island-i kisfiú azonban kifejezte apjának azt az “utolsó kívánságát”, hogy “mielőtt mennybe megy”, szeretne híressé válni Kínában, az általa olyannyira csodált nagy fal hazájában. Az apa felhívást tett közzé a közösségi médiában, arra kérve az együtt érző embereket, hogy szolidaritásuk jeleként küldjenek fényképet kisfiának D-Strong hashtaggel.

Forrás: Daily Mail
Forrás: Daily Mail

A felhívás nyomán sok ezren küldték el Kínából és a világ többi részéről saját, a nagy falról és más kínai nevezetességekről készült fotójukat jókívánságokkal együtt a gyermeknek, akinek így megvalósulni látszik álma a hírnévről. Sokan biztatták, hogy ne adja fel. Sőt tömegesen gyűltek össze emberek a nagy falon D-Strong felirattal, hogy így segítsék a kisfiú utolsó kívánságának teljesülését.

Bekerült a kínai médiába

A kis Dorian történetét sok kínai újság megírta, az angol nyelvű China Daily című lap pedig az amúgy a nagy horderejű politikai eseményeknek fenntartott címlapján hozta le a történetet. A Hszinhua állami hírügynökség kommentárban adott hangot csodálatának a kisfiú képzelőerejét illetően, mely “egy invázióellenes falat szíveket az óceánokon át összekötő híddá” változtatott.

Még több megható történet az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top