Egészség

3 éjszakai tevékenység, ami tönkreteszi az egészséged

Te is csinálod ezeket éjszaka? Akkor jobb lenne, ha leszoknál róla.

Mi a titka egy jó napnak? Először is egy jó éjszaka. Az egyik legújabb kutatás rámutatott arra, hogy mik azok az általános éjszakai szokások, amiket esetleg te is csinálsz, mégis rosszul hat az egészségedre.

Íme a lista

3 éjszakai tevékenység, ami tönkre teszi az egészséged

Add fel az éjszakai nassolást
Ha felébredünk éjszaka, ne a konyhában kössünk ki. Tudósok megállapították, hogy a magas kalóriatartalmú ételek növelik az agyi aktivitást, ami rossz alváshoz vezet, és másnap sokat fogunk enni ezektől.

Ne vidd haza a munkát
Ha napközben nem dolgoztunk túl aktívan vagy túlterheltek vagyunk, gyakran hazavihetjük a munkát, vagy lefekvés előtt is az e-mailjeinket ellenőrizgethetjük. Ez lelki problémákhoz vezethet, mint például szorongáshoz, a stressz és egyéb negatív érzelmek felhalmozódásához. Az effajta terhelés a rossz alvás és depresszió oka is lehet.

Ne eddz este
Ismerős neked is az a felállás, hogy nincs időd máskor edzeni, mint este? Pedig az nem tesz jót. Az edzés felpörget, és nyugtalan éjszakát okozhat, aminek hosszú távon mentális kimerültség lehet a vége, sőt meghökkentő módon a fizikai állóképességet is csökkenti.

Olvass tovább éjszaka témában!

Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top