Egészség

Ezért válts a reggeli kávéról reggeli szexre

Egy ébredés utáni összebújástól tovább maradsz fitt, mint egy nagy bögre kávétól.
Ezért válts a reggeli kávéról reggeli szexre

A reggeli kávé, bár életmentőnek tűnik, valójában nem a legjobb energetizáló. Rövid távon blokkolja ugyan a fáradtságot, de ahogy telik a nap, és múlik a hatása, úgy tehet ingerültebbé, amíg nem jutsz a következő adag koffeinhez.

A kávé – akármennyire is szeretjük – sajnos hozzájárul a szorongás kialakulásához, és könnyen vezet tartós nyugtalansághoz. Az Amerikai Pszichiátriai Szövetség adatai szerint az amerikaiak 80 százaléka elkötelezett kávéfüggő – ezzel párhuzamosan a lakosság körében a leggyakoribb mentális panaszok közé tartoznak a pánikrohamok és a szorongásos depresszió.

Ezzel szemben lássuk a szex előnyeit! Igaz, hogy egy orgazmus hatása sem tart örökké, de mivel a gyönyör hatására felszabaduló endorfinok boldogságérzettel töltenek el, napközben tovább maradsz nyugodt és jókedvű. A szex hatására a test oxitocinok termelésébe kezd, s ez hosszú távon is segít megelőzni a szorongás kialakulását.

Arról nem is beszélve, hogy egy kiadós reggeli összebújás után szebbnek és fittebbnek érezzük magunkat, ami a reggeli készülődést is megkönnyíti.

Forrás: Elite Daily

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top