Egészség

Segít a fogyásban, ha csokit reggelizel

A csokifüggők számára nem is kezdődhetne jobban a nap, mint ezzel a hírrel: ha reggel tör rád a kínzó csokiéhség, engedj neki – így a napod hátralevő részében nem kell tartanod tőle.

Ha te is imádod a csokit, bizonyára ismerős az alábbi szituáció: akármennyire is a kedvenced, a vonalaid megőrzése végett távol tartod magad tőle. Aztán mégis a kezed ügyébe akad egy tábla csoki, amiből az első, gondosan elfogyasztott szelet után végül lecsúszik az egész tábla – hiszen annyira kiéheztetted magad rá.

A nap legjobb híre: segít a fogyásban, ha csokit reggelizel

Ezt az újra és újra ismétlődő ballépést – na és persze az azt követő bűntudatot – azonban könnyen elkerülheted: iktasd be a reggelidbe a csoki valamilyen formáját. Nem azt mondjuk, hogy két csokis fánk eltüntetésétől fogsz fogyni, hanem attól, ha kis mennyiségben letudod a napi elengedhetetlen csokiszükségleted. Például egy kis csokichipset keverve a joghurtodba vagy a zabkásádba, esetleg egy tápláló csokis-banános, vagy kakaós smoothie-val. Így ugyanis elkerülheted a hirtelen, napközben rád törő édességrohamokat, mert a szervezeted már reggel megkapta a szükséges cukormennyiséget.

Ráadás, hogy nemcsak az alakodat tudod így megőrizni, hanem a jókedvedet is, hiszen már reggel boldogsághormonnal töltheted fel magad!

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top