Egészségügyi államtitkár: Magyarországon van Európa egyik legrövidebb várólistája

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A várólisták hossza csökkent hazánkban, azt azonban az egészségügyért felelős államtitkár is elismeri, hogy nincs jó állapotban a magyar egészségügy.
Írta: | 2016. 01. 08. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár szerint Európa egyik legrövidebb várólistája van Magyarországon. Az államtitkár az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában úgy fogalmazott: várólista „már nem nagyon van”. Kifejtette: van egy műtéti kör, amely várólistára kötelezett, tehát akkor is várólistára kell tenni valakit, ha már másnap megműtik.

Ebben a körben évente 180 ezer műtétet hajtanak végre, és jelenleg 35 ezer beteg található várólistán, míg másfél-két évvel korábban még 77 ezren szerepeltek ott – tette hozzá. Úgy fogalmazott: nem csupán pénz kellett ahhoz, hogy a mostani helyzet előálljon; sok szabályozással, sok érdeksérelemmel és kevés forrással sikerült idáig eljutni.

Ónodi-Szűcs Zoltán ugyanakkor hangsúlyozta: nincs jó állapotban a magyar egészségügy. „Nem állítom, hogy nincs semmi dolgom” – mondta, azonban megjegyezte, hogy csak pénzzel nem lehet elérni a kitűzött célokat, egyéb változások is szükségesek.


A Viranti aciklovir hatóanyag-tartalmú gyógyszeres rúd. Vény nélkül megvásárolható a patikákban.


A kockázatokról és a mellékhatásokról

olvassa el a betegtájékoztatót,

vagy kérdezze meg

a kezelőorvosát,

gyógyszerészét!
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus