2017. 08. 18. Ilona

3 hely, ahol segítenek leszokni a dohányzásról

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Ha megfogadtad, hogy 2016-ban leszoksz a dohányzásról, adunk pár tippet, hol segítenek ebben, ha nem megy magától. A biorezonanciát és a hipnózist kihagytuk.

1. SMOKENDERS

 

Az amerikai program egy speciális, a viselkedési szokásainkat módosító terápián alapul. Közel két hónap alatt, heti egyszer kétórás foglalkozás. A résztvevők például az első öt-hét alatt korlátozás nélkül dohányozhatnak is, akár a csoportfoglalkozások szüneteiben. A „viselkedésmódosítás” azt jelenti, hogy bizonyos tevékenységek és gondolatok segítségével változtatnak a dohányzási kényszeren és egyes viselkedési mintákon. A programról és a foglalkozásra jelentkezésről itt olvashatsz többet.

3 hely, ahol segítenek leszokni a dohányzásról

2. Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet 

Külön programmal segítenek a dohányosoknak: érdemes megnézni a honlapjukat. Egyébként több magyar kórházban van lehetőség segítséget kérni: Budapesten és vidéken is vannak olyan intézmények, amelyek különböző terápiákat dolgoztak ki a leszoktatásra.

 3. Kell a dohány?

Kezdő lépésnek jó lehet ez a mobilalkalmazás: inkább plusz motiváció vagy elrettentés egy komolyabb leszoktató program mellett. Összeadja, mennyit spóroltál az el nem szívott cigiken, elolvashatod, milyen káros hatásai vannak a dohányzásnak, nézegethetsz lesújtó fotókat, vagy éppen vidám, inspirálókat képeket.

3 hely, ahol segítenek leszokni a dohányzásról

A Viranti aciklovir hatóanyag-tartalmú gyógyszeres rúd. Vény nélkül megvásárolható a patikákban.


A kockázatokról és a mellékhatásokról

olvassa el a betegtájékoztatót,

vagy kérdezze meg

a kezelőorvosát,

gyógyszerészét!
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus