Egészség

5 dolog, amiért egy nőnek sosem szabad rosszul éreznie magát!

Nőként hajlamosak vagyunk túlságosan is adni a társadalom, a férfiak, sőt nőtársaink véleményére is. Pedig vannak olyan dolgok, amelyekben senkinek nem kéne minket befolyásolnia, úgyhogy ne is hagyjuk magunkat!

Egy nő felé elképesztően sok elvárást támaszt a társadalom, és mi pedig próbálunk mindegyiknek megfelelni, és mindenhol helytállni. Amíg ez boldoggá tesz, és nem érezzük tehernek, addig nincs is semmi baj, de sajnos legtöbbünk életében eljön az a pont, hogy legszívesebben az asztalra csapnánk, és azt mondanánk: na ebből elég! A most következő dolgokban semmiképp ne hagyjuk, hogy bárki is beleszóljon, álljunk a sarkunkra, hiszen a saját életünkről, testünkről, vágyainkról van szó!

1. A tested

5 dolog, amiért egy nőnek sosem szabad rosszul éreznie magát!

A tested és minden azt érintő döntés csakis a tiéd. Hogy hol szőrtelenítesz, hogy szőrtelenítesz-e egyáltalán, hogy mennyit mozogsz, mit eszel, szedsz-e fogamzásgátlót, sminkeled-e magad vagy sem. Ez így van, és maradjon is így!

2. Fizetésemelés, előléptetés

Nem győzzük hangsúlyozni: sose érezd magad kellemetlenül, ha úgy érzed, megérdemelnél egy előrelépést vagy egy magasabb fizetést! Főleg ha a melletted ülő férfi kollégádról tudod, hogy ő megkapta ezeket… Légy magabiztos, és ismerd az előnyös tulajdonságaid, és támaszkodj rájuk bátran! Ezek után senki nem vonhatja kétségbe, hogy megérdemled a továbblépést!

3. Szex

5 dolog, amiért egy nőnek sosem szabad rosszul éreznie magát!

Szex az első randin? Házasságig semmi szex? Szexpartnerek váltogatása? Mindenkinek más ezekben a kérdésekben a véleménye, de te csak a sajátoddal foglalkozz. Nem leszel attól se jobb, se rosszabb ember, ha már az első randin belemész a szexbe, de jogod van nemet is mondani. Úgy csináld, ahogy jólesik!

4. Egyedül lenni

Sajnos nagyon erősen rögzült a köztudatban, hogy ha egy férfi egyedül van, az teljesen rendben lévő dolog, de ha egy nő szingli, akkor ott valami nem stimmel… Pedig valószínűleg épp akkor van minden a helyén: nincs annál nagyobb dicsőség, mint egyedül jól érezni magad. És miért mennél bele csak azért egy kapcsolatba, hogy a társadalom szemében helyreálljon a rólad alkotott kép? Mindenkinek szüksége lenne valamennyi időre egyedül, hogy rájöjjön, mit akar igazán magától vagy egy leendőbeli partnertől. Ezért csak használd ki bátran a szinglin töltött időt, mert csakis hasznodra válhat!

5. Nem egyfolytában a topon lenni

5 dolog, amiért egy nőnek sosem szabad rosszul éreznie magát!

Sokszor hallani, hogy egy nő mindig mosolyogjon, mert úgy lesz sikeres a férfiak között, vagy hogy ha egy anyának rossz kedve, az az egész család hangulatára rányomja a bélyegét. Már érzed is magadon a nyomást, igaz? Ez a legnehezebb, de el kell fogadnod: nem lehetsz mindig boldog. Mindenkinek vannak mélypontjai, van, akinek egy-két nap, van, akinek egy-két év. Fogadd el magad akkor is, ha épp nem jönnek össze a dolgaid, vagy ha össze is jönnek, mégsem tesznek maradéktalanul boldoggá. Bele is engedheted magad ebbe a melankóliába, a lényeg, hogy semmiképp se tagadd le! Hidd el, így előbb eljön majd a jókedv is, és így fogod felismerni és igazán megbecsülni is.

Forrás: BuzzFeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top