Egészség

5 lecke az egészségről, amit idén megtanulhattunk a sztároktól

A hírességek egészségügyi problémáiról és praktikáiról szóló hírek többnyire a világ minden szegletébe eljutnak, és nem árt odafigyelni rájuk – hátha épp ezek hívják fel a figyelmet néhány betegségre, amelyek minket is érinthetnek.

1. Angelina Jolie

5 lecke az egészségről, amit idén megtanulhattunk a sztároktól

A színésznő sokak szerint drasztikusnak, mások szerint viszont nagyon is megfontoltnak számító rákmegelőző műtétei az egész világot felrázták. Jolie nagyjából két éve távolíttatta el melleit a mellrák kockázata miatt, idén pedig petefészkeit és petevezetékeit is eltávolíttatta a lehetséges veszély kivédéséért. A genetikai vizsgálatok szerint 87 százalék esélye volt a mellrák és 50 százalék a petefészekrák kialakulásának Jolie testében.

2. Selena Gomez

Selena Gomez neve idén a lupus-betegségnek szerzett “világhírt”. Az énekesnőről sokáig azt hitték, hogy drogproblémák miatt van elvonón, csak később derült ki, hogy kemoterápiára jár betegsége miatt. Az örökletes autoimmun betegség a bőrt, a vesét vagy a szívet támadja meg, de egyes esetekben légzésproblémákat is okozhat.

3. Jimmy Carter 

5 lecke az egészségről, amit idén megtanulhattunk a sztároktól

Az egykori amerikai elnök augusztusban jelentette be, hogy melanomával kezelik. A szomorú bejelentés azonban teret adott egy új kezelési módszer elterjedésének, ami állítólag minden korábbinál eredményesebben képes gyógyítani a melanomát.

4. Avril Lavigne

Az énekesnő Twitteren már utalt rá, hogy egészségügyi problémája van, de csak nemrégiben fedte fel, hogy Lyme-kórral küzd. Ennek okozója nagy valószínűséggel egy kullancs lehetett, ez pedig jó alkalmat biztosított rá, hogy az orvosok felhívják a figyelmet a megelőzés fontosságára, az injekciókra és a rovarok ellen alkalmazandó szerek használatára.

5. Charlie Sheen

5 lecke az egészségről, amit idén megtanulhattunk a sztároktól

Nemrégiben robbant a médiában Charlie Sheen betegségének híre. A sokak által már elfeledett betegségnek hitt AIDS újra befészkelte magát a köztudatba, és a szexbotrányairól híres Sheen esete ismét a biztonságos szex fontosságára irányíthatta az emberek figyelmét.

Forrás: MSN

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top