Egészség

5 tipp, hogy télen is egészséges maradhasson a hajad

A téli zimankót hajtincseink is megérezhetik, ezért a hidegben különösen fontos, hogy odafigyeljünk hajkoronánk egészségére. Itt van 5 tipp, amivel a fagyos hónapokban is megőrizhetjük tincseink egészségét.

1. Hidratáld a fejbőröd

Akármilyen is a bőrtípusunk, a hideg szélben és a fogat vacogtató mínuszokban könnyedén kiszáradhat, és repedezetté válhat a bőrünk. Télen ajánlott lehet a különböző olajok használata a fejbőrön is, ezek ugyanis védőréteget képeznek, és óvják a bőrt a kiszáradástól.

2. Kímélő formázás

Ma már megtehetjük, hogy frizuránk egyik nap még göndör hullámokban omlik alá, másnap pedig egyenesen áll, de a sok formázás a göndörítőkkel és hajvasalókkal egyáltalán nem tesz jót a haj állapotának. Ha amúgy is megviseli hajunkat a forró hajsütővas, aztán kilépünk a jeges szélbe, akkor a létező összes negatív hatásnak kitesszük frizuránkat. A hideg hónapokban próbáljuk kerülni az ilyesféle hajformázást, de ha mégis megtennénk, használjunk hajápoló és -védő termékeket hozzá.

5 szuper tipp, hogy télen is egészséges maradhasson a hajad

3. Vegyél vissza

A rossz szokások, mint a dohányzás vagy a túlzásba vitt alkoholfogyasztás kikezdhetik hajunk egészségét is. Nem csupán kiszáríthatják a hajszálakat, de érzékennyé is tehetik azokat, ez pedig különösen rosszul jöhet télen, amikor amúgy is annyi károsító természeti hatásnak van kitéve frizuránk.

4. Edd a hajad gyönyörűre

A táplálkozásunk hajunkra van írva, ezt már jól tudhatjuk. Télen különösen szüksége van a hajunknak a vitaminra ahhoz, hogy megőrizhesse egészségét, ezért próbáljunk meg minél több C-vitaminban és Omega3-zsírsavban gazdag ételt fogyasztani (gyümölcsöket, zöldségeket olajos magvakat és halakat).

5. Kipihent tincsek

Nem csak a táplálkozás lehet hatással hajkoronánkra, hanem az is, mennyit alszunk. Már több tudományos kutatás is bebizonyította, hogy a szépítő alvás fogalma nem csak légből kapott dolog  és ez a hajunkra is vonatkozik. Az alváshiány megmutatkozik bőrünkön és hajunkon is, de ha megkapjuk a testünknek kijáró 8 órát, akkor állítólag még a szépítőszerek is hatékonyabban működnek majd.

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top