Egészség

12 ápoló hagyta el a Szent István kórházat

Csak decemberben tizenkét ápoló hagyta el a Szent István kórházat, hatan egy osztályról távoztak. Az igazgató a helyettes főnővért hibáztatja.

Az I. belgyógyászati osztályt hat ápoló hagyja el a főnővérhelyettessel együtt, de a kórház más részlegeiről is további hat szakképzet ápoló hagyja el a kórházat – írja az Origo. A portálnak nyilatkozó egyik nővér a 105 ezer forintos fizetését egy németországi 1500 eurós bérre váltja.

A Szent István kórház  orvosigazgatója, dr. Müller Péter szerint a mostani felmondási hullám nem kiugró adat, novemberben 32 távozó ápoló helyére 27 új érkezett – azaz öttel csökkent a létszám.  “Nem állítom, hogy nem okoz problémát a csoportos felmondás” – mondta, majd hozzátette, hogy szerinte a helyettes főnővér játszott szerepet a tömeges felmondásban, mert évek óta pályázott a főnővéri pozícióra, de nem kapta meg, ezért egy másik fővárosi kórházba hívta át stábját.

12 ápoló hagyta el a Szent István kórházat

Egyre több kórházat érintenek a tömeges felmondások, húszezer egészségügyi dolgozó már elhagyta az országot, ráadásul az utánpótlásképzés is gondokkal küzd. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top