Egészség

A nőknek ezért van szükségük több alvásra, mint a férfiaknak

Ha a pároddal örök vita tárgya, hogy ki aludjon tovább, legközelebb nyugodtan hivatkozz a tudományra: bebizonyították ugyanis, hogy a nőknek több alvásra van szükségük.
A nőknek több alvásra van szükségük, mint a férfiaknak, mert komplexebb az agyuk

Egy angol alváskutató központ professzora szerint valójában a nőknek átlagosan 20 perccel több alvásidőre van szükségük, mint a férfiaknak, és ez az elfoglalt, többfunkciós agyuknak köszönhető.

Az alvás legfőbb feladata, hogy általa az agy kipihenje magát, és feltöltődjön. Ha jobban meg van erőltetve napközben, több idő kell neki, hogy újraépüljön. A professzor szerint a nők nemcsak hajlamosabbak egyszerre több dologgal foglalkozni, de jobbak is benne, ezért szükséges számukra a hosszabb alvásidő.

A kutatás azt is kimutatta, hogy a rossz és kevés alvás gyakrabban és erősebben idéz elő szorongást, depressziót és ingerlékenységet a nőknél, mint a férfiaknál.

A legjobb lesz, ha megegyeztek a pároddal, hogy amíg te az életmentő plusz 20 percedet töltöd az ágyban, ő megcsinálja nektek a reggeli kávét!

Forrás: Higher Perspectives

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top