Egészség

4 dolog, amit érdemes tudnod a cukorbetegségről

A cukorbetegség napjainkban már óriási mérteket öltött, napról napra egyre több embernél diagnosztizálják a betegséget. Összegyűjtöttünk egy-két dolgot, amire érdemes figyelni.

1. Együttélés a cukorbetegséggel

Attól függ, kinek, milyen típusú, szintű és mennyire súlyos a cukorbetegsége, e szerint kell megtanulnia együtt élni a betegségével: például számolni a szénhidrátokat az étkezéseknél, rendszeresen mérni a vércukorszintet, szedni a gyógyszereket, beadni az inzulininjekciókat. Aki súlyosan cukorbeteg és nem veszi komolyan betegségét, komoly következményekkel számolhat, mint a veseelégtelenség, szívroham vagy idegkárosodás.

2. A cukorbetegség és a stressz

A stressz semmilyen formában nem gyakorol jó hatást az egészségünkre, így a cukorbetegségre sem. Fontos, hogy kiegyensúlyozott, egészséges életet éljen az, aki cukorbetegséggel küzd, mert a stressz csak romboló hatással van a szervezetre.

4 dolog, amit érdemes tudnod a cukorbetegségről

3. A cukorbetegség és a mozgás

Mindenféle mozgás hatással van a vércukorszintre. Nem mindegy, hogy egy cukorbeteg milyen sportot választ magának. Mielőtt bármibe belekezdene, mindenképp beszélje meg orvosával.

4. A cukorbetegség és a depresszió

Tudományos kutatások szerint a cukorbetegek hajlamosabbak a depresszióra, úgy érzik, már kevésbé hasznosak a társadalomnak. Ez főleg az 1-es típusú cukorbetegekre jellemző. Fontos, hogy ezt se hagyjuk figyelmem kívül. 

Olvass még több cikket a cukorbetegségről itt az NLCafén!

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top