Egészség

Meseautós túrákat szerveznek súlyos beteg gyerekeknek

Rémálom, amit át kell élniük ezeknek a kicsiknek. De van egy házaspár, akik azon dolgoznak, hogy ha csak kicsit is, de egy szép álom szereplői lehessenek.

A rák nem válogat. Amikor egy gyereket támad meg a gyilkos kór, annál nagyobb tragédiát elképzelni sem lehet. Minden szülő legrosszabb rémálma válik valósággá, amikor kiderül, hogy a gyermeke súlyos, ne adj isten gyógyíthatatlan beteg. Ilyenkor minden nap egy külön csata, amit meg kell nyerni, és a kis betegek sokszor felőrlődnek a küzdelemben.

Arlene 7 éves és leukémiás. Jake 10 éves és OPD-vel, egy ritka genetikai betegséggel küzd. Mindkettőjük élete orvosi kezelések végeláthatalan láncolata, rengeteg fájdalom és szenvedés. Nem éppen olyan dolgok, amik a boldog gyerekkort jelentenék. Most azonban egy órára sikerült kiragadni őket a keserves mindennapokból. Életre szóló élményben volt részük, amikor egyórás álomútra vitte őket a Dream Drives for Kids.

Ez egy oregoni nonprofit szervezet, amelyet egy jómódú házaspár, Eric and Amity Peterson alapított. A pár irigylésre méltó luxusautóparkkal dicsekedhet, de a céljuk éppen hogy nem a dicsekvés. Szenvedélyes gyűjtők ők, akik szeretnék megosztani az örömüket olyanokkal, akiknek náluk sokkal nehezebb élet jutott. Beteg gyerekeknek és családjaiknak nyújtanak életre szóló élményeket. A hozzájuk jelentkezőknek megmutatják álomautóparkjukat, és a kicsik kiválaszthatják, melyik járgánnyal szeretnének elmenni egy körre. A döntés nem lehet könnyű, hiszen Lotus, Ferrari, Lamborghini is parkol a garázsban. Az utazásról aztán fotók és videók is készülnek, amelyekből jó sok megtalálható a házaspár YouTube-csatornáján is.

Nézzétek meg Arlene és Jake nagy pillanatait. Az arckifejezésük többet mond minden szónál. Jól jönne még pár olyan önzetlen ember a világnak, mint a Peterson házaspár…

 Forrás: Upworthy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top