Egészség

Jó hír azoknak, akik utálnak futni

Ha nem tudod elképzelni, hogy tíz percnél több ideig fuss, most megnyugodhatsz: nem is kell tovább erőltetned magad, már ennyi idővel is jót tettél az egészségednek!
Jó hír azoknak, akik utálnak futni

Annak ellenére, hogy a futás az egyik legegészségesebb mozgásforma, sokaknak egyet jelent a kínszenvedéssel. Hamar elfáradnak, rosszul lélegeznek, megizzadnak, és emiatt úgy gondolják, hogy inkább annyiban hagyják az egészet.

Nekik jó hír, hogy akár heti 5-ször 10 perc futással is topformában tartható az egészségünk: kutatók szerint, már ennyi idő is elég ahhoz, hogy a futás kifejtse jótékony hatásait, azaz, hogy megvédjen a stroke, a magas koleszterin, a magas vérnyomás, a cukorbetegség, sőt akár a rák kialakulásától is!

Ha még ezek után is nehezen vesszük rá magunkat egy kis kocogásra, a kanapén tespedés helyett válasszuk a gyaloglást, amivel szintén megelőzhetők az elhízás, a szívbetegségek és a cukorbetegség is.

Forrás: TheHuffingtonPost

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top