Egészség

Ez történik a testedben, ha joghurtot eszel

Te is szereted a joghurtot? Majd meglátjuk, hogy a cikk elolvasása után is örülsz-e ennek.

Amikor a joghurtok előnyös hatásairól beszélünk, soha ne a boltban kapható, “sima” gyümölcsös joghurtokra gondolj, Ilyenkor mindig a görög vagy a probiotikumokat tartalmazó joghurt jusson eszedbe.

Összeszedtük a joghurtok egészségre gyakorolt hatásait.

Ez történik a testedben, ha joghurtot eszel

Tovább tart az egészséges mosolyunk
A görög joghurt is tartalmaz cukrot, de ellentétben a többi típusúval, az abban lévő nem hozzáadott cukor, hanem a laktóz, azaz a tejcukor. De nem kell aggódnod, az is nagyon kis mennyiségben van jelen. Ez a tejcukor pedig nem rongálja a fogzománcot.

Berúgja a motort az agyunkban
Vizsgálatok bebizonyították, hogy a probiotikumot tartalamzó joghurtok fejlesztik a szürkeállományt.

Újraindítja a hasad
Ha székrekedéssel küszködsz, egyél probiotikumokat tartalmazó joghurtot egy kis rosttal. Néhány nap alatt rendbe teszi az emésztésed.

Csökkenti a derékbőséged
Aki rendszeresen eszik joghurtot, felkészülhet a karcsúsodásra. Kutatók megállapították, hogy napi 18 dkg joghurtot eszik, 22%-kal több zsírfelesleget tud leadni, mint a joghurt nélkül.

Ez történik a testedben, ha joghurtot eszel

Stabilizálja az étvágyat
Néha farkaséhes vagy, néha nem tudsz lenyelni egy falatot sem? Néhány napig egyél joghurtot minden reggel, és megszűnik ez a kellemetlen hullámvasút.

Csökkenti a vérnyomást
Egy kutatás bebizonyította, hogy alacsony zsírtartalmú joghurtok fogyasztása mellett ritkábban alakul ki magas vérnyomás, a már meglévő pedig könnyebben stabilizálható.

A többi hatását, miszerint erősíti az immunrendszert, és hogy könnyebben építheted be a csontjaidba a kalciumot és a D-vitamint, már valószínűleg eddig is tudtad. De mit szólsz, mennyi jótékony hatása is van.

Ugye, hogy kedvet kaptál te is, hogy egyél egy pohárkával?

Olvass tovább joghurt témában az NLCafén!

MSN

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top