Egészség

Ezért kellene feketekávét innod minden nap

Azt már tudjuk, hogy a kávé szerencsére nemcsak fantasztikus, de egészséges is, és most ráadásképp itt egy csomó indok, amiért érdemes lenne minden nap feketekávét innod.

Talán a világ legszebb napja volt, amikor tudósok először mondták ki, hogy a kávé igenis egészséges. Az persze más kérdés, hogy két evőkanál fehér cukorral vagy másfél deci zsíros tejjel el lehet rontani a kávéban rejlő jótékonysági faktort, de annyi biztos, hogy a feketekávé fogyasztása mellett rengeteg érvet lehet felsorakoztatni!

1. Jót tesz a májadnak

Egy átmulatott éjszaka után a reggeli kávé igazi megváltás lehet a májadnak. Kutatások bebizonyították, hogy a rendszeres kávéfogyasztók között 80 százalékkal csökken a májcirrózis előfordulásának esélye, és 40 százalékkal a májrák kockázata is.

2. Serkenti az emésztésedet

A reggeli kávé minden szempontból beindítja a napod. Akkor is segíthet, ha diétázni szeretnél, hiszen a kávéban található koffein elősegíti a zsírégetést is.

Ezért kellene fekete kávét innod minden nap

3. Csökkenti a Parkinson-kór kialakulásának esélyét

A Parkinson-kór kialakulásért elsősorban a dopamin hiányát teszik felelőssé, a kávé pedig ezen is segíthet, hiszen fogyasztása dopamint termel az agyban. A rendszeres kávézók között 30-60 százalékkal kevesebb a Parkinson-kóros betegek száma.

4. Felveszi a harcot a depresszió ellen

Nem is nagyon kell magyarázni, hogy mekkora boldogság meginni egy csésze igazi, jó kávét. De a jó érzésen túl van persze tudományos magyarázat is. A koffein növeli a dopaminszintet, ez pedig boldogsághormonokat termel. A kávémániások között kevesebb a depressziós és az öngyilkos – pláne ha valaki még társaságot is keres a mindennapi kávéjához.

5. Csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát

És még mindig nincs vége! Ha kávét iszol, kisebb rá az esély, hogy stroke-ot kapj, vagy más szívbetegségben szenvedj, mivel a kávé jót tesz a keringésnek és az ereknek is. Persze sose felejtsük el: mindent csak mértékkel.

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top