Egészség

Élő adásban jelentette be a műsorvezető, hogy HIV-fertőzött

Pavel Lobko, orosz műsorvezető reméli, hogy a bejelentésével hozzájárul ahhoz, hogy a HIV-fertőzés ne számítson tabunak Oroszországban.

Charlie Sheen bejelentése után nem sokkal egy orosz műsorvezető, Pavel Lobkov is úgy döntött, hogy élő adásban vet véget a titkolózásnak, és felvállalja, hogy HIV-fertőzött.

Élő adásban jelentette be a műsorvezető, hogy HIV fertőzött

A műsorvezető azt reméli, hogy a nyilvános bejelentéssel segíthet, ne számítson többet tabunak a betegség az országban. Oroszországban ugyanis gyorsan nő a HIV-fertőzöttek száma. Az adatok szerint idén november 1-jéig csaknem egymillió embert regisztráltak hivatalosan, a számuk 12 százalékkal nőtt 2015-ben. Ennek ellenére a legtöbben úgy tesznek, mintha a HIV vírus nem is létezne. A megelőzéséről nem beszélnek az iskolákban, a sajtó sem foglalkozik vele, nem jelenik meg társadalmi hirdetésekben, sőt még  az egészségügyi szakemberek is kerülik a kérdést – írja a Guardian.

Pavel Lobkov 2003 óta tudja, hogy HIV-fertőzött, azóta rengeteg elutasítással találkozott. Volt olyan például, hogy a fogorvos a fertőzésveszélytől tartva nem volt hajlandó kezelni őt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top