Egészség

4 egészségmítosz, amit mindenki igaznak hisz

Annyi információ kering az interneten egészségügyi témában, hogy lassan már eligazodni sem tudunk köztük. Mi most négy ilyen mítoszt szedtünk össze.

Rengetegen vagyunk, akik minden nap igyekeznek tenni azért, hogy egészségesek maradjanak

De ha csak egy tévhitet követünk, akkor nincs sok értelme a fáradozásainknak.

Összegyűjtöttünk négy elterjedt mítoszt: 

1. tévhit: A kézfertőtlenítő megakadályozza a kórokozók terjedését
Rendes szappannal és vízzel még mindig hatékonyabb a kézmosás. A kézfertőtlenítő használata akkor ajánlott inkább, ha nincs módunk rendes kézmosásra.

2. tévhit: A glutén miatt az összes kenyér rossz
A gluténmentes diéta valójában nem ajánlott azoknak, akik nem szenvednek cöliákiában. A kenyér inkább a szénhidrát miatt nem túl egészséges, de ne feledjük, minden embernek szüksége van bizonyos mennyiségű szénhidrátra naponta.

3. tévhit: Ha az étteremben egészséges ételt választasz, az segíthet a fogyásban
A valóság azonban az, hogy az éttermekben kapható egészségesnek gondolt ételek sem biztos, hogy kevesebb kalóriát tartalmaznak, mint a többi étel.

4 egészségmítosz, amit mindenki igaznak hisz

4. tévhit: Edzés előtt mindig nyújtani kell
Ez nem igaz, mert a nyújtás például sérülékenyebbé teszi a bokát. Ha súlyzós edzést végzel, inkább kisebb súllyal melegíts be, mintsem nyújtással. Viszont az izmok merevvé válása ellen a gyakorlatok közötti nyújtást semmiképpen ne hanyagold el.

Reméljük, segítettünk neked is, hogy ne tévedj el a tévhitek rengetegében. Arra pedig figyelj oda, hogy nem minden igaz azokból, amiket az interneten olvasol.

Olvass tovább mítosz témában!

Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top