Egészség

A pszichológusok 5 tanácsa, amit meg kellene fogadnunk

Nem vagy kibékülve az életeddel? Valahogy nem úgy mennek a dolgaid, ahogy szeretnéd? Íme egy kis instant pszichoterápia.

Ha nem úgy mennek a dolgaink, ahogy szeretnénk, hajlamosak vagyunk kiborulni, vagy hosszasan rágódni rajta.

Manapság már itthon is divat pszichológushoz járni, igaz nálunk még nem terjedt el annyira, mint például az Egyesült Államokban.

Van öt olyan tanács, amit minden pszichológus ajánl a pácienseinek, hogy egyensúlyba hozhassák az életüket és a hangulatukat. Ezeket gyűjtöttük nektek most össze.

A pszicholgósok 5 tanácsa, amit meg kellene fogadnunk

1. Gyakorolj tudatosságot
Ez nagyjából arról szól, hogy legyél jelen a pillanatban. Ne aggódj a jövőn, ne rágódj a múlton, élj úgy és tedd azt, amitől itt és most érzed jól magad.

2. Legyél kedves magadhoz!
Magunkban gyakran kritikusan szemléljük a cselekedeteinket vagy a mondanivalónkat. De fogadd el magad, és engedd meg magadnak, hogy néha hibázz. És ne feledd, addig más sem szerethet, amíg magadat nem szereted igazán.

3. Gyakorolj önmegfigyelést és értékelj
Az előző pont ellentétének tűnhet ez, de valójában arról szól, hogy figyeld magad, esténként lefekvés után vizsgáld meg, mi volt jó és rossz az adott napban. Így könnyebben felismered majd azokat a szituációkat, amelyek rossz érzéssel tölthetnek el, és legközelebb időben el tudod kerülni azokat.

4. Figyelj a tested egészségére is
Aludj jól, mozogj, táplálkozz egészségesen, hiszen nem várhatsz mentális egészséget egy kevésbé egészséges testtől.

5. Erősítsd meg az egészséges kapcsolataidat
Először is vizsgáld meg, hogy melyik kapcsolatod van jó hatással rád, azaz melyik visz előre, és melyik a mérgező kapcsolat, ami hátráltat, vagy mikor vége a találkozásnak, rossz érzésekkel távozol. Az utóbbiakat igyekezz csökkenteni, vagy leginkább teljesen megszüntetni, az előbbieket viszont ápold.

Ez volt az instant pszichoterápia, avagy életvezetési tanácsok a pszichológusoktól. Ha ezeket betartod, valószínűleg később sem lesz szükség arra, hogy személyesen is találkozzatok.

Olvass tovább pszichológiai témákban:

Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top