Egészség

Szexibbé és gazdagabbá varázsol a sok utazás

Szerencsére nem a brit tudósok újabb agyszüleményének eredményéről van most szó, csak néhány olyan szempontról, amibe nem feltétlenül gondolunk bele, mielőtt repülőre, vonatra, hajóra szállnánk.

Új kultúrák megismerése, kikapcsolódás, új barátságok születése – ezek mind olyasmik, amikre számítunk egy-egy utazás előtt. De érdemes belegondolni az alábbiakba is, ha azt tervezgetjük, hogy külföldi útra vagy belföldi wellnesshétvégére lőjük el a verejtékes munkával felhalmozott szabadnapokat.

Az utazástól szexibb leszel

Gondolj csak bele: egy idegen országban te leszel a különlegesség, az egzotikum, arról nem beszélve, hogy ha van egy kis akcentusod, az csak még szexibbé tehet a helyiek szemében. Elvégre mennyire csábos egy spanyolos vagy olaszos akcentusú pasi, ahogy a körúton megkérdezi, hogy merre van a következő metrómegálló.

Egy külföldi kaland is sokkal izgalmasabb, mint egy balatonparti flört (Fotó: Tumblr)
Egy külföldi kaland is sokkal izgalmasabb, mint egy balatonparti flört (Fotó: Tumblr)

Az utazás megerősítheti a párkapcsolatot

Egyrészt össze lesztek zárva egy hétig, 10 napig, vagy még tovább, ráadásul az útközben jelentkező problémák közös megoldása szorosabb egységbe kovácsolhat kedveseddel. Na és akkor még nem említettük a naplemente közbeni sétát a tengerparton vagy a meztelen fürdőzést egy kis elhagyott hegyi tóban.

Jobb alvóvá válsz utazás közben

Ha kellően hosszú és kimerítő túrán, esetleg tizen-, huszonórás vonat- vagy repülőúton vagy túl, tulajdonképpen mindegy, hogy egy dupla vízágyban vagy a közeli park egyik padján szundizol egy kicsit, sokkal jobban fogod értékelni a pihenés lehetőségét, mint otthon, a hétköznapok során.

Az utazás fejleszti a nyelvérzéket

Persze az okostelefonok segítségével ma már számos nyelvi akadály leküzdhető, de ha nincs térerő, vagy épp nemzetközi roaming-előfizetés, akkor nagyon hirtelen meg kell tanulni a helyi alapszavakat, ha mondjuk egy vécét keresünk, vagy szóba szeretnénk elegyedni azzal a helyes pasival/lánnyal a tengerparti bárban.

Az utazás gazdagabbá tesz

Lelki értelemben mindenképpen, de hogy is van ez, ha egyszer rengeteg pénzt kifizettünk szállodára és utazásra? Nos, aki életmódszerűen utazgat, annál előbb-utóbb kialakul a rutin, amelynek segítségével könnyedén elkerülhetők a rejtett költségek, s ennek köszönhetően fejből megy a valutaváltás az elérhető legjobb árfolyamon, illetve a legnépszerűbb szállásfoglaló oldalak ajánlatainál jóval kedvezőbben lehet szállodai szobát vagy épp Airbnb-szállást találni a világ bármely elképesztően színes pontján.

További cikkek utazásról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top