Egészség

Ez történik veled, ha nem iszol többé alkoholt

Vajon jó ötlet, ha nem iszol többet alkoholt? Megmondjuk!

Talán egy-két pohár bor esténként belefér? Döntsd el te!

Nézzük, mi történik veled, ha nem iszol több alkoholt

Ez történik veled, ha nem iszol több alkoholt

1. Nyugodtabban fogsz aludni
Egy nemrég készített tanulmány szerint a lefekvés előtti alkoholfogyasztás növeli az alfahullámokat az agyban. Ez pedig egy olyan neurológiai tevékenység, amely általában akkor fordul elő, ha ébren vagyunk, csak pihenünk. 

2. Kevesebbet fogsz enni
Egy tanulmány szerint, amit az elhízás okairól végeztek, az alkohol az egyik kiváltója a túlzott táplálékbevitelnek. 

Ez történik veled, ha nem iszol több alkoholt

3. Erősebben érezheted az édesség utáni vágyat
A cukor növeli a dopaminszintet, ami kellemes érzést vált ki az agyban. Az alkohol viszont nem ezt a hormont növeli, ezért az elme a másik kellemes érzés mellett elkezd vágyódni a dopaminra vagy az azt kiváltó dolgokra is, például az édességre. 

4. Elkezdenek leolvadni rólad a felesleges kilók
Az alkohol alattomosan növeli a napi kalóriabevitelt, például egy Margarita 300 kalóriát, míg egy Pina Colada már 450 kalóriát tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy szinte egy teljes étkezésnyi kalóriamennyiséget megihatunk egyetlen koktéllal.

5. Csodaszép lesz a bőröd
Néhány napon belül észreveheted, hogy újra szép, hidratált lett a bőröd. Ez azért van, mert az alkohol vízhajtó hatású, és ha nem töltöd újra a raktárakat alkoholmentes folyadékkal, könnyen ki is száradhatsz.

6. Több pénzed marad
Ha szereted a finom borokat vagy a skót viszkit, akkor egy ivós este akár vagyonokba is kerülhet, pedig akkor lehet, hogy észre sem veszed. Ha hónap végén összeadnád, mennyit költöttél alkoholra, valószínűleg meglepődnél.

Ez történik veled, ha nem iszol több alkoholt

7. Egyre kevésbé fogod kívánni azok társaságát, akik gyakran isznak alkoholt
Az alkoholt sokan használják az szociális kapcsolataik ápolására. Pedig hidd el, az igazi barátok nemcsak akkor vannak veled, ha bulizni kell.

8. A szív- és érrendszeri betegségek, valamint a rák kockázata csökken
Az alkoholt összefüggésbe hozták már a száj-, máj-, mell-, vastagbél- és végbélrákokkal, amelyek kockázata az elfogyasztott alkoholmennyiség függvényében nő. De a vörösborról is megállapították már, hogy jótékonyan hat a szív- és érrendszerre. Azonban azt ne felejtsük el, hogy a stroke és a cukorbetegség kockázatát a vörösbor is növeli, ráadásul az sem mindegy, hogy mennyit fogyasztunk ebből az alkoholfajtából. Ha ugyanis valaki alkoholistává válik, sokkal nagyobb a rizikója a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának is. 

Hát nem éri meg teljesen letenni?

Olvass tovább alkohol témában:

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top