Egészség

Veszélyes baktériumok lehetnek a sminktáskádban

Egy ártalmatlannak látszó púderecset is bacilustanya lehet.

241 baktériumkolóniát találtak a szakemberek, amikor egy kísérlet során mikroszkóp alatt megvizsgálták az amerikai Fox 29 tévécsatorna egyik munkatársának sminktáskáját.

A sminktáskában található eszközök kiváló táptalajt adnak a baktériumoknak. A csatorna egyik hírolvasójának szemceruzáján például úgynevezett Gram-pozitív baktériumokat találtak, melyek a véráramfertőzések több, mint feléért felelőssé tehetők. A tévé egy másik munkatársának szemöldökecsetén viszont a Micrococcus luteus nevű baktérium jelenlétét mutatták ki, mely a gyenge immunrendszert veszélyezteti.

Veszélyes baktériumok lehetnek a sminktáskádban

A púderecseteken, illetve a szempillaspirál keféjén viszont a Staphylococcus epidermidis nevű organizmus bukkant fel, mely az emberi bőrön, de kórházi környezetben is jelen van, és egyebek mellett agyhártyagyulladást vagy ételmérgezést is okozhat.

A szakemberek tanácsa, hogy a sminkeszközeinket rendszeresen tisztítsuk, illetve magát a neszesszert is gyakran pakoljuk ki, és törölgessük vagy mossuk át, így csökkenthetjük a fertőzések kockázatát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top