Egészség

MILF: “Nem akartam az anyja lenni, csak élvezni akartam a testét”

Két fiatal fiú beszélgetett mellettem a hetes buszon. Nagy hangon, minden gátlás nélkül mesélték el egymásnak, hogy milyen gyakran és milyen kategóriájú pornófilmeket szoktak nézni. Miközben az egyik azt ecsetelte, hogy számára mennyire kívánatosak a bombasztikus, jó testű, nagy mellű középkorú nők, addig az autóbusz utasai zavartan fészkelődtek. Hirtelen a MILF kifejezés beköltözött a hétfő délutáni utazóközönség tudatába, és kézzelfogható volt a feszültség, amit a gátlástalan beszámoló gerjesztett.

“Hazamegyek, és azonnal bekapcsolom a számítógépemet. Suli után mindig ez a programom, jól kiverem magamnak. Tudod, én megdöglök a bombasztikus MILF-ekért. Ők azok az anyám korabeli nők, akik már nem mai csirkék, de nagyon jó testűek, és a pornófilmekben gyakran a gyerekeikkel vagy a lányuk pasijaival dugnak. Imádom nézni őket, annyira begerjedek rájuk! Jobbak, mint a fiatal csajok, mert ők már tudják, mitől döglik a légy. Nekem egy ilyen nő kell az életben is, de amíg nem lesz, addig beérem a pornóval. Imádom a gyakvezető tanárnőmet is, vele is el tudnék egy-két dolgot képzelni!” – meséli a húsz év körüli fiú az autóbuszon.

Az bizonyos, hogy létező jelenségről beszélünk, hiszen a fiatal férfiak szexuális fantáziájában szerepelnek az idősebb nők. Sőt ez fordítva is igaz, az idősebb nők is izgatónak találhatják a fiatalabb férfiakat.

  • Jim Morrison, a Doors frontemberének soraiból származik a MILF kifejezés: “Father! Yes, my son? I wanna kill you! Mother! I wanna fuck you!”
  • Morrison soraiban az a kultúrákon átívelő, már az ókorban Szophoklész Oidipusz király drámájában megjelenő ödipális konfliktus jelenik meg, amiben a fiúk dühösek és féltékenyek a saját apjukra, és el akarják szeretni az édesanyjukat. Öt-hat éves korban, a fallikus szakasz lezárásaként a nemi szerepükkel való azonosulás eredményeként a fiúgyermekek szexuális impulzusai az anyára irányulnak, az apa pedig vetélytársuk lesz az anya szeretetéért vívott harcban.
  • A fogalom elterjedése a 90-es évekre tehető, amikor az Amerikai pite című filmben az egyik fiú kihasználta az alkalmat, és hatalmasat szexelt a barátja plasztikázott mellű anyukájával.
  • Napjainkban, a pornófilmek között önálló kategória. Olyan filmek gyűjtőneve, amelyben jó karban lévő idősebb nő és a nála jóval fiatalabb férfi a főszereplő.

 A MILF egy mozaikszó: Mother I’d Like to Fuck, szó szerinti jelentése:

Anya, akit megdugnék.

Napjainkban nagyon sok nőre használják ezt a kifejezést. Mondják ezt a fiatal anyukákra is, de leginkább azokat a negyvenes, netán az ötvenes éveikben járó, szexi nőket nevezik így, akiket a fiatal férfiak vonzónak tartanak, és a szexualitásuk tárgyának tekintenek. Attól vonzóak, hogy tapasztaltak, szeretnek élni, és van kisugárzásuk. Már nem foglalkoznak a kétségeikkel, merthogy nincs nekik, hanem magabiztosan, elengedetten, saját magukat értékelve élik a mindennapjaikat. Sokszor a nők nem is tudják, hogy rájuk is így gondolnak a fiatal férfiak, hiszen MILF-nek lenni nem tudatos döntés eredménye.

Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer egy 16 évvel idősebb nőm lesz. Mindig a korombeli lányok érdekeltek, szépnek láttam őket, az életemet most is a korombeli nőkkel tudom elképzelni. De ennek ellenére volt egy szexuális kapcsolatom egy jóval idősebb nővel is. Amikor huszonöt éves voltam, akkor egy buli alkalmával – amikor a vége felé már csak néhányan iszogattunk – a szomszéd nő átjött szólni, hogy elege van a társaságból és a zajból. Nagyon kívánatos volt, ahogy kócosan dühöngött az ajtóban. Miután elment, a haverjaimmal egy disznó fogadást kötöttünk. Én vállaltam azt, hogy el fogom csábítani.

Erre kaptam egy hónap határidőt a haverjaimtól. Jó bulinak és heccnek tűnt, aztán már józanul egyáltalán nem találtam könnyű feladatnak. Sokat gondolkoztam, hogyan csináljam, amikor is egyszer felmentem és elnézést kértem azért, amiért zajosak voltunk a bulin. Nagyon kedves volt, hihetetlenül vonzó, és ez bátorított és felajzott engem. Vettem a bátorságot és máskor is felnéztem hozzá. Az egyik alkalommal – igaz bátortalanul –, de kezdeményeztem. A legnagyobb meglepetésemre sikerrel jártam, és olyan szexuális élményben volt részem, mint még soha.

A románcunk két évig tartott, de titokban. Mindketten tudtuk, hogy hosszú távon nem leszünk egymás párjai, de amit adni tudtunk egymásnak ez idő alatt, az nagyon jó volt.

Én olyan szexuális tapasztalatot szereztem akkor, amiért azóta is hálás vagyok neki.

Megtanította nekem, hogyan legyek férfias, hiszen abban a korban voltam, amikor a férfiönbizalom még zsenge lábakon állt. Mindezt azzal tudta elérni, ahogyan ő viselkedett az ágyban. Fesztelenül, görcsmentesen, természetesen, és nem ijedt meg, amikor hangot adtam a vágyaimnak. Partner volt mindenben és új dolgokat is mutatott.

Egy igazi nőt láttam szex közben, egy gátlásoktól mentes, élvező nőt. Hihetetlen erős férfinek éreztem magam, aki elhitte önmagáról, hogy képes a legjobbat adni bármilyen nőnek.

Azt hiszem, ez megalapozta bennem a férfiúi önbizalmat, ami miatt most harmonikus és jó kapcsolatban élek egy hozzám illő lánnyal, akinek azt a férfit tudom odaadni, akivé az idősebb barátnőm mellett váltam” – meséli a 37 éves mérnök, Iván.

Mitől jó a nőnek?

A nő számára ez a fajta szexkapcsolat megadhatja azt az érzést, hogy még mindig kívánatos és fiatal, mondhatjuk úgy, “teljes értékű” a piacon. Hatalmas küzdelem folyik azért, hogy az ötven körüli nők még termékeny fiatal nőknek látszanak, holott már nem azok, és nem is kell annak lenniük.

Az idősebb nőnek egy fiatalabb férfivel megvalósuló szexkapcsolat egy nagyon fontos igazolása annak, hogy még nem öregedett meg. Ezen kívül, ha a szexuális étvágya is nagy, akkor egy fiatal, tesztoszterontól duzzadó fiatal fiú a szexuális örömöket is képes megadni neki, amitől a nő újra azt éli át, amit fiatal korában. Azonban ezeknek a kapcsolatoknak általában nincs érzelmi háttere, csakis a szex képezi a kapcsolat alapját. Amit a nő tud adni, az hiányzik a fiúnak, amit a fiú ad, az hiányzik a nőnek.

Juci, 48 éves menedzser mesél arról, ő hogyan élte meg azt a néhány hónapot, amíg fiatal szeretője volt.

“Amikor elváltam, már a fiam elég nagy volt ahhoz, hogy nem volt állandóan otthon, hiszen a saját életét kezdte élni. Én meg itt voltam egyedül, és nem találtam egy normális kapcsolatot. Mint anya már felszabadultam, mint nő meg parlagon hevertem. A korombeli pasikat apukásnak láttam és nem is voltak szabadok, így nem köteleződtem el, független maradtam. Aztán jött a cégünkhöz egy frissen végzett egyetemista fiú, Leó, és már az első pillanatban összeakadt a tekintetünk. Amikor közeledett, nem volt kérdés, hogy beengedem az ágyamba. Ez a kapcsolat nem járt alkalmazkodással és feladatokkal, és ez nagyon kényelmes volt nekem. Nem kellett együtt élnünk, nem kellett gondját viselnem.

Nem akartam Leó anyja lenni, na és a felesége sem, mi csak élvezni akartuk egymás testét. Ugyan az elején még nem volt túl tapasztalt, de aztán nagyon különleges szeretővé neveltem.

Imponált, hogy csillapíthatatlan volt a vágya, úgy viselkedett, mint egy bika. Azt éreztem, hogy feltölt energiával. Csodálatosan éreztem magam, mint nő. Az első időben bűntudat mardosott. Azon gondolkoztam, hogy ha a fiam tudná, vajon mit szólna hozzá. De aztán úgy döntöttem, hogy ez az én egyéni dolgom, és nem vagyok köteles beszámolni róla senkinek, még az egy szem fiamnak sem. Emlékszem, ez egy felszabadító érzés volt. Az is nagyon felszabadító volt, hogy Leó nem akart többet a kapcsolatunktól, mint amit egymásnak nyújtottunk, és elvárásokkal sem terheltük meg egymást. Életem szép időszaka volt ez a néhány hónap, nemrégen lett vége, minden rossz érzés nélkül.”

A mai kor embere ebben is kényelmes, és a fantáziák helyett már a készre gyártott, “előre sütött” pornófilmeket használ. A pornófilmek egyik legnépszerűbb kategóriája a MILF kategória, a statisztikák szerint az egyik leggyakoribb keresőszó.

Ítélkezni nem a mi dolgunk akkor sem, ha ez a felállás igencsak szembemegy a konvencionális felfogással, és sok esetben ezek a kapcsolatok nem érzelmi, hanem szexuális alapokon tudnak létezni a két ember döntése alapján.

A cikk szerzője Bibók Bea pszichológus, szexuálpszichológus, pár- és szexuálterapeuta. A Babes – Bolyai Tudományegyetem pszichológia szakán végzett, mint pszichológus. A Magyar Családterápiás Egyesület család- és párterápiás képzését követően a Semmelweis Orvostudományi Tudományegyetem posztgraduális képzésén tanult szexuálterápiát. Tagja a Magyar Családterápiás Egyesületnek és a Szexológiai Tudományos társaságnak, valamint a Magyar Szimbólumterápiás Egyesületnek.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top