Egészség

A polgármester helyett az orvos oldotta meg az agydaganatos nő és családja lakhatását

Mégsem a józsefvárosi polgármester segített az agydaganatos asszonynak, hogy együtt maradhasson a családjával. Ehelyett az orvos adott kölcsön a beteg nőnek.

Mi is írtunk a Józsefvárosban kilakoltatott családról: 1,2 millió forintos tartozásuk miatt kellett elhagyniuk az otthonukat. Úgy volt, hogy a család nem maradhat együtt, a férj szociális otthonba, a 12 éves fiú gyermekotthonba került, az agydaganatos asszony pedig a Krízis Alapítvány Lőcsei utca,i néhány négyzetméteres szállására. A későbbi hírek szerint Dr. Kocsis Máté józsefvárosi polgármester utasította a Családsegítő Központot és az önkormányzat vagyonkezelő cégét, hogy vizsgálják meg annak lehetőségét, hogy a család együtt maradjon.

Fotó: Hernád Géza
Fotó: Hernád Géza

Lendvai Andrea minderről így nyilatkozott: “Puszta ígéret volt a Józsefváros részéről, hogy együtt maradhatunk” – mondta el a nol.hu-nak, a daganatos asszony, akinek a legutóbbi orvosi vizsgálatok során daganatos áttétet találtak az állkapcsában, amit két fogával együtt el kellett távolítani. Jelenleg várja a szövettani eredményt. Ilyen állapotban hosszú távon különösen előnytelen lett volna számára a közös konyhával és fürdőhasználattal járó krízisalapítványos szállás.

Mint az asszony a lapnak elmondta, a főorvos, akihez onkológiai kezelésekre jár, pénzt adott neki kölcsön, amelyet havonta kell törlesztenie. Ebből sikerült albérletet találniuk, az albérletben a mostani anyagi helyzetük alapján két hónapig tudnak maradni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top