Egészség

A fejfájás lelki háttere

Gyakran fáj a fejed? Most megtudhatod, mi lehet a lelki háttere.

A fej általában
A fej a kommunikáció eszköze, egyéniségem erős kifejezője. Fogadja, értelmezi az érzékszervek üzeneteit, illetve megjeleníti a külvilág számára testem és lelkem érzéseit
Ha a fejben jelentkezik megbetegedés, akkor fel kell tenni a kérdést, nem élünk-e meg saját lelki fejlődésünket érintő konfliktust.

A fej kétféle szövet egysége: a spirituális energiát szimbolizáló kemény szövet (csontszövet), és az őt körülvevő, mentális és érzelmi energiát szimbolizáló lágy szövetek (bőr, hús, inak, izmok). Ha ez a két aspektus (spirituális és mentális) harmóniában él egymással, akkor a test és a lélek összhangjáról beszélünk.

A fejfájás lelki háttere

A fejfájás
A fejfájásnak számos oka lehet. Például kényszerítjük magunkat arra, hogy valamilyenné váljunk, vagy valamit megtegyünk. Mentálisan túl erősen próbálunk valamit elérni vagy aggódunk a jövő miatt. Ez erős szorongást és stresszt eredményez. Talán nagy nyomást okozó események résztvevői voltunk.

Az is előfordulhat, hogy kudarc ért bennünket, vagy kétségek gyötörnek.
Lehet, hogy nem tetszik, amit látunk vagy szigorúan ítélkezünk magunk felett. Nincs elég bátorságunk a gondolataink kifejezésére, vagy egészen egyszerűen nem hallgatunk rájuk.

A fejfájás gyakran olyan negatív gondolatokat fejez ki, amelyek “beszorultak” az elménkbe, mint például a bizonytalanság, a túl nagy ambíciók, a tökéletességre irányuló rögeszmés vágy. Ha félünk szembenézni valamivel, vagyis elmenekülünk a probléma elől, ez esetben is fejfájás alakulhat ki.

A homlok területét érintő fejfájás munkahelyi vagy valamilyen társadalmi szerepemmel kapcsolatos helyzethez kötődik. Ha azonban ha a fej két oldala hasogat, akkor inkább érzelmi területen lehet a probléma, például a család vagy a párkapcsolat.

Migrén
Gyakran kísérik látászavarok, hányás. Se látni, se megemészteni nem szeretnénk azt, ami az életben velünk történik. Olyan helyzet miatt szorongunk, amelyben képtelenek vagyunk egy döntés meghozatalára.

Úgy érezzük, képtelenek vagyunk megfelelni. A fej “túlhevül”, és az elérhetetlennek tűnő cél puszta gondolatától fájni kezd. A fej egy sistergő kukta, a nyomás majdnem szétveti.
Konfliktus feszül a gondolataink, az intellektusunk, a személyes igényeink és vágyaink között. Rá kell ébredni, hogy menekülünk az elől, ami zavar.

A migrén szexuális problémákat is takarhat, ami a gyermekkor óta felhalmozott elfojtásokról is szól, amelyek ilyenkor törnek felszínre. Meg kell érteni, ha migrénünk van, a test üzen: valamit tudatosítani kellene, változtatni kell bizonyos dolgokon, cselekedni kell.

Ha hagyjuk, hogy az események szabadon áramolhassanak az életünkben cserébe örömre, békére, harmóniára lelünk.

Forrás: Jacques Martel: Lelki eredetű betegségek lexikona

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top