Egészség

A fejfájás öt leggyakoribb oka

A fejfájás nagyon gyakori tünet, sokak szenvednek tőle. De hogy mi állhat leggyakrabban a tünet mögött? Megmondjuk!

Túl kemény edzés
Ez leggyakrabban az edzés hatására megnövekedett testhő miatt alakul ki. Olyan érzés, mintha pici tüskékkel szurkálnának a pulzusod ritmusára. Ha leesik normálisra a szívverések száma, akkor megjelenik egy erőteljes fejfájás. Megelőzhetjük, ha figyeljük a pulzusszámunkat, és nem engedjük a kritikus szint fölé.

A fejfájás 5 leggyakoribb oka

Nyakfeszüléstől
Ezt nyakszirti neuralgiának hívják. A fájdalom a háton kezdődik, és a koponya felé terjed, valamint a fejbőr felé sugárzik. Legerősebben akkor érezzük, ha lefelé nézünk, például lenézünk a telefonunkra. Ha nem akarsz recept nélkül kapható fájdalomcsillapítót szedni rá, magnéziummal és B2-vitaminnal enyhítheted a tüneteket.

Megfeszült arcizmoktól
Az állkapocs-ízületi rendellenesség, azaz a TMJ sokakat érint, mert általában stressz hatására összeszorítjuk a fogainkat, ha ezt gyakran tesszük, akkor alakulhat ki ez a probléma. Nyugtató hatású tablettákkal megelőzhetjük, de inkább figyeljük, milyen gyakran tesszük ezt, és ha sokszor, menjünk el orvoshoz.

Magaslati változásoktól
Ilyen utazás előtt igyunk sokat, kerüljük a stresszt és csökkentsük a koffeinadagunkat. Leginkább az extrém sportolókat érinti ez az ok, ráadásul igen kellemetlen, mert kiválthat hányingert, és minden egyéb tünet éjszaka rosszabbodik, ami lehet, hogy reggelre el is múlik.

Túl sok fájdalomcsillapítót szedsz
Meghökkentő ok ez, hiszen általában fejfájásra fájdalomcsillapítót szedünk. De sok fejfájás pont azért alakul ki, mert sok gyógyszert vettünk be rá. Ilyenkor tompa fejfájás jelentkezik. Ha nem bírod a fájdalmat, inkább vegyél be alacsonyabb dózisú tablettákat.

Forrás: MSN.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top